, се оказа изненадваща победителка в анкета сред бизнес лидерите

...
, се оказа изненадваща победителка в анкета сред бизнес лидерите
Коментари Харесай

Бизнесът в Германия застава зад Бербок като нов канцлер

, се оказа изненадваща победителка в анкета измежду бизнес водачите в страната, затвърждавайки ранното си преимущество в конкуренцията за заместничество на Ангела Меркел.
В изследване измежду 1 500 мениджъри 40-годишната Бербок, която в никакъв случай не е заемала държавен пост, победи, както и финансовия министър Олаф Шолц, който се кандидатира от страна на социалдемократите. Бербок беше подкрепена от 26,5%, съвсем двойно спрямо 14,3% за Лашет, осведоми „ Блумбърг “.
Кристиан Линднер от про-бизнес партията Свободни демократи, който публично не е претендент, е втори с 16,2%, до момента в който Шолц е едвам четвърти с 10,5%. Близо една трета от интервюираните към момента не са създали своя избор.
Проучването, извършено във вторник и сряда от „ Cive “ за списание „ WirtschaftsWoche “, е най-новият знак за неочакваното одобряване на Бербок като любимец. Преди изборите през септември блокът на Меркел попадна под мощна битка за власт, в миг, в който гласоподавателите са разочаровани и от ръководството на пандемията от ковид от нейното държавно управление. Баербок беше номинирана обществено в понеделник в добре проведено събитие, където тя показа проектите на „ Зелените “ за главен ремонт на немската стопанска система с вложения в устойчиви технологии.
Точно противоположното се случва с Лашет, чиито разпокъсани дейности са причина доста от неговите сътрудници християндемократи да слагат под подозрение лидерските му качества.
„ Въз основа на настоящата обстановка наподобява допустимо „ Зелените “ да могат по някакъв метод да вземат участие в идващото държавно управление “, сподели Лашет на бизнесконференция в петък. „ Но макар че отбраната на климата е значима тематика, ще би трябвало да изясним, че работните места в индустрията и оставането на страната в промишлеността не подлежат на договаряне за нас. “
 ХДС избра Армин Лашет да води борбата за канцлер ХДС избра Армин Лашет да води борбата за канцлер
Ръководството на ръководещата в Германия партия ХДС реши, обратно на прогнозите на социолозите и желанията на гласоподавателите, да напра...
Кратка анкета на „ Forsa “ за немската телевизия RTL, оповестена във вторник, сподели, че “Зелените “ са скочили с 5 процентни пункта до 28%, нараствайки пред блока на Меркел, който се срина със 7 пункта до 21%.
Инерцията е в интерес на „ Зелените “ тъкмо когато немските консерватори се борят да очертаят път след две десетилетия ръководство на Меркел, която ще се отдръпна след гласуването през септември.
Подкрепата измежду бизнес водачите е необикновена, тъй като „ Зелените “ водят акция за политики, които биха нараснали индустриалните разноски посредством повишение на разноските за замърсяване и оскъпяване на силата. Партията желае също да затегне наредбите, касаещи финансовата промишленост. Но опитът на „ Зелените “ - в това число 10 години ръководство на Баден-Вюртемберг, индустриална електроцентрала в югозападна Германия - сподели, че ще бъдат прагматични. Нещо повече, политическата конструкция на страната предизвиква стабилността, като форсира необятно основани обединения като сегашния алианс сред блока на ХДС/ХСС на Меркел и про-трудовите социалдемократи.
Под ръководството на Бербок и нейния съ-лидер Роберт Хабек, „ Зелените “ се включиха в политическия поток, подкрепени от необятно публикуваната угриженост на Германия за световното стопляне. Партията към този момент изрази подготвеност да направи компромис с някои от предложенията си и е по-готова да влага в помощ на фирмите да преминат към нови технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР