Счита се, че когато съзнанието му е леко замъглено и

...
Счита се, че когато съзнанието му е леко замъглено и
Коментари Харесай

Искрени ли сме, когато говорим насън?


Счита се, че когато съзнанието му е леко замъглено и не съумява да го управлява, да вземем за пример когато е под въздействие на алкохола, човек най-лесно споделя истината. По време на сън обстановката е доста сходна, а хиляди хора изпитват положението, известно като сомнилоквия, или говорене насън .

Доколко евентуално е говорейки насън, те да кажат нещо, което не би трябвало или да издадат надълбоко защитавана загадка? Френско изследване сервира забавна информация по тематиката.

Според упованията говоренето насън следва да показва това, което се случва в подсъзнанието ни до момента в който спим. Ако да вземем за пример ни мъчи гузна съвест, въздействието й снощи би следвало да е най-силно и нещата, които споделяме насън, да са израз точно на вътрешната ни битка. Оказва се обаче, че не е тъкмо по този начин.

Френско изследване, считано за най-мащабното в региона на говоренето насън, потвърждава, че думите, които изговаряме до момента в който спим , са доста малко и са строго профилирани. Установено е, че най-често се използва думата „ не “. Оказва се също, че спането смъква задръжките и развърва езика ни за изговаряне на изречения, които не си разрешаваме да изричаме будни – най-много някои груби и оскърбителни думи и изрази.

Учените регистрират, че от сомнилоквия по-често страдат мъжете, като в множеството случаи казаното от тях по време на сън се разказва като форма на вербална непристойност . Причината множеството изричани насън думи да са с непристойно значение към момента не е изяснена.

Сомнилоквията е форма на парасомния – характерно нарушаване на съня, каквото се регистрира и при хората, които вървят насън. Според резултатите от френското изследване говоренето насън е резултат от несъразмерната стимулация на мозъка.

Свързани публикации.. Кога тревогата става болест? 0 Говорене насън – на какво може да се дължи? 1 Защо приказваме насън? 0

В някои случаи тя е предизвикана от невъздържание с компютърните занимания, малкия екран или кофеиновите питиета във времето, директно преди лягане. В множеството случаи обаче свръхстимулацията на мозъка е резултат от несъразмерен стрес , тревога , самоналожени задръжки, незадоволен перфекционизъм или персонални терзания, които се смятат за водещи аргументи за говорене насън.

Това изяснява за какво сомнилоквията е най-вече краткотраен проблем и рядко хронифицира.

Според експертите не може да чакаме човек, който приказва насън, неосъзнато да споделя съкровени секрети, само че можем да заключим, че той има краткотрайни психически проблеми, които утежняват съня му . Добре е такива хора да се погрижат за подсилване на съня посредством снемане на напрежението и тревогата. В множеството случаи тези ограничения бързо отстраняват и говоренето насън.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР