Съвсем скоро ще разберем дали Индия ще стане първата страна,

...
Съвсем скоро ще разберем дали Индия ще стане първата страна,
Коментари Харесай

След малко започва прякото предаване на кацането на индийската Chandrayaan-3 на Луната

Съвсем скоро ще разберем дали Индия ще стане първата страна, която сполучливо ще реализира меко кацане на южния полюс на Луната. Мисията „ Чандраян-3 “ на Индийската организация за галактически проучвания (ISRO), която започва на 14-ти юли и навлезе в лунна орбита на 5-ти август, през днешния ден ще направи опит за кацане. Това е вторият опит за кацане след несполучливия опит на Русия да изпревари Индия, вследствие на който галактическата сонда „ Луна-25 “ се разруши на повърхността на естествения сателит на Земята. Самият развой ще може да бъде следен с помощта на излъчването на ISRO, която ще транслира изображенията от камерите на галактическия уред.

В YouTube можем да забележим, че директното предаване би трябвало да стартира в 16:50 ч. наше време. Интересно е, че преди началото на предаването онлайн видеото към този момент се гледа от 4 153 522 консуматори (15:47 часа наше време), броят на които доста бързо се усилва.

Модулът за кацане „ Викрам “ на задачата „ Чандраян-3 “ ще се опита да кацне покрай южния полюс на Луната, за който се смята, че съдържа огромни количества лед. Той би могъл да обезпечи вода, О2 и гориво за бъдещите лунни задачи и бази. Кацането обаче може да се окаже мъчно заради неравния терен и кратерите в сянка. Предшественикът, „ Чандраян-2 “, се разруши през 2019 година, до момента в който също се спускаше към южния полюс на Луната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР