Съветът Украйна-НАТО ще престане да съществува, защото една от страните

...
Съветът Украйна-НАТО ще престане да съществува, защото една от страните
Коментари Харесай

Медведев: Съветът Украйна-НАТО ще приключи, защото една от страните в него ще изчезне

Съветът Украйна-НАТО ще престане да съществува, тъй като една от страните в него ще изчезне, написа на британски език в Туитър заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от ТАСС, написа Българска телеграфна агенция.

Медведев напомня, че съветът Русия-НАТО е бил основан през 2002 година и " всички знаят по какъв начин завърши ".

 

" Този път той ще приключи по друг метод. Съветът ще престане да съществува, тъй като една от страните в него ще изчезне ", написа той.

 

Медведев отбелязва, че " в този момент алиансът и нашата страна са на ръба (или по-скоро оттатък ръба) на войната ".

 

По време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс бе основан съвет Украйна-НАТО, в който взе присъединяване украинският президент Володимир Зеленски. Според генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг основаването на съвета е дало опция за доста доближаване на Киев с НАТО.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че всички участници в съвещанието на съвета са подкрепили приемането на Киев в алианса. ТАСС цитира официалното съобщение от срещата на върха, че покана за присъединение към НАТО на Украйна може да бъде отправена, " когато съдружниците реализиран единодушие и когато бъдат изпълнени (от Киев отправените от Запада - бел. ред.) условия ".

 

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР