Проучването им е финансирано от фармацевтичната компания Ново Нордиск“, която

...
Проучването им е финансирано от фармацевтичната компания Ново Нордиск“, която
Коментари Харесай

Хората със затлъстяване излизат по-често в болничен, сочи ново пр...

Проучването им е финансирано от фармацевтичната компания „ Ново Нордиск “, която предлага подкожни инжекции за намаляване. От него са били изключени страни като Ирландия, Малта и Исландия, защото за тези страни не е имало задоволително данни. Наличната информация за останалите европейски страни пък е от 2019 година, прецизират учените.

 

Какво демонстрира проучването?

 

Една пета от хората с наднормено тегло отсъстват от работа, тъй като имат разнообразни здравословни проблеми. Резултатите варират според от съответната европейска страна, само че като цяло хората със затлъстяване са по-склонни да отсъстват от работа спрямо сътрудниците си, които подържат обикновено тегло.

Водещият откривател доктор Томас Чипионка прикани държавните управления да вземат под внимание констатациите им. „ Последствията за здравето на хората, както и икономическите последствия от затлъстяването са големи. С актуалната наклонност за увеличение на броя на затлъстелите децата – нещо, което се установи в доста европейски страни, политиците би трябвало да са самодейни и да подхващат повече дейности за битка с непотребните килограми “, акцентира доктор Томас Чипионка.

 

Една трета от европейците в трудоспособна възраст не са дейни. Стресът, COVID-19 и инфлацията също бяха посочени от учените като аргументи за растежа на хората с наднормено тегло и затлъстяване.

 

Големият проблем съгласно медиците е, че затлъстяването и неправилното хранене са свързани с диабет вид 2, високо кръвно налягане, висок холестерол и нараснал риск от респираторни, мускулно-скелетни и чернодробни болести.

 

Пробив в лечението

 

На този декор стана ясно също по този начин, че инжекциите, предписвани при пациенти с тежко затлъстяване и диабет вид 2, могат да понижат риска от инфаркти и инсулти, даже да не доведат до трайно намаляване, оповестява още Би Би Си, представени от бТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР