Състезателите ни заеха второ място в отборното класиранеБляскав успех постигнаха

...
Състезателите ни заеха второ място в отборното класиранеБляскав успех постигнаха
Коментари Харесай

Четири медала за България от олимпиадата eJOI

Състезателите ни заеха второ място в отборното класиране

Бляскав триумф реализираха четиримата наши състезатели на олимпиадата в Инополис, Русия

Два златни, сребърен и бронзов орден завоюва България на втората Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI в Инополис, Русия. Бляскавият триумф на четиримата наши състезатели отреди на страната ни второ място в отборното класиране.

Ето и разпределението на медалите в българския тим:

Ръководител на тима е проф. доктор Каталина Григорова, учител в Русенски университет „ Ангел Кънчев ”, а заместник-ръководител – Петър Петров, преподавател в Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски ”.

„ Младежите ни освен оправдаха, само че и надминаха упованията за чудесно показване. Изключително горди сме от медалите, с които те се завръщат в България – това ни дава голям тласък да продължим да ги поддържаме за още по-големи триумфи и потвърждава, че по-ранното образование дава голямо преимущество ”, сподели проф. Красимир Манев, президент на eJOI.

По неговите думи, достижението е сигурен знак, че страната ни резервира водещите си позиции в спортното програмиране в Европа, добави той. Младежите ни опазиха и усъвършенстваха триумфа си от първото издание на eJOI през 2017 година Тогава Андон Тодоров и Константин Каменов станаха сребърни медалисти, а Виктор Кожухаров и Георги Петков завоюваха бронзови медали.

„ Този месец в Русия се случиха две огромни събития – международното състезание по футбол и eJOI ”, сподели в приветствената си тирада Андрей Поминов, първи заместник-министър на образованието и науката на Република Татарстан, на церемонията по връчване на медалите.
още по тематиката
Втората Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI 2018 се организира от 26 юли до 1 август в университета в Инополис – първото висше образователно заведение в Русия, фокусирано върху високи технологии и роботика. В олимпиадата участваха тимове от 21 страни членки на Съвета на Европа. Състезателните дни още веднъж бяха два, като резултатите можеха да се наблюдават в действително време на уеб страницата на олимпиадата.

Инициатори и създатели на eJOI са проф. Красимир Манев, гл. ас. Бисерка Йовчева, Алексей Христов и Елена Маринова. Тяхната фантазия освен се осъществя през 2017 година, само че към този момент се трансформира в традиция в историята на спортното програмиране в Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР