Бюджетът за зарядната инфраструктура е 92 млн. лв., от които

...
Бюджетът за зарядната инфраструктура е 92 млн. лв., от които
Коментари Харесай

Бюджетът за зарядната инфраструктура е 92 млн. лв., като 42,4 млн. са за станции за електромобили

Бюджетът за зарядната инфраструктура е 92 млн. лева, от които 42,4 млн. лв. са планувани за създаване на станции за електрически автомобили по автомагистралите и пътищата, част от ТЕН-Т мрежата. А с други 49,6 млн. лева ще бъде подкрепена зарядната инфраструктура в пристанищата за публичен превоз. Това съобщи служебният министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков на съвещание на Комитета за наблюдаване на Програма " Транспортна съгласуваност " в Бургас.

Министърът съобщи, че са подготвени критериите по процедурата за построяването на зарядни станции за леки и товарни коли по ТЕН-Т мрежата. Предстои в границите на съвещанието да бъдат утвърдени методика и критерии по процедурата, която се възнамерява да бъде оповестена през ноември 2024 година
 Откриха 8 зарядни станции за електрически автомобили в София
Откриха 8 зарядни станции за електрически автомобили в София

За 9 месеца, потреблението на електрически коли в София е повишено с над 200%.

В поддръжка на зеления превоз и намаляването на нездравословните излъчвания са и плановете за увеличение на потенциала на пристанищните терминали , уточни още Гвоздейков. Той заяви, че е обезпечена финансова помощ по план на Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " за капитално драгиране в пристанище Бургас. Той е на стойност 70 млн. лв. и планува удълбочаване на акваторията на част от пристанищен терминал Бургас-запад.

В рамките на Комитета за наблюдаване бе регистрирано, че 92,07% от бюджета на Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020 година към този момент е разплатен, като този развой продължава. Верифицираните разноски са 86,8%, а сертифицираните - 85,96%.

В комитета участваха София Алвеш, шеф на дирекция " Изграждане на административен потенциал и осъществяване на стратегии ІІ " в Европейската комисия, представители на JASPERS, бенефициенти по Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 и Програма " Транспортна съгласуваност " 2021-2027, както и представители на институции и неправителствени организации.
 Бюрокрация и липса на капацитет забавят проектите за повече зарядни станции
Бюрокрация и липса на капацитет забавят проектите за повече зарядни станции

Фирмите желаят стандартизация на процедурите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР