На 13 май руските войски продължиха тактически значими офанзиви на

...
На 13 май руските войски продължиха тактически значими офанзиви на
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Руснаците изглежда бързат да създадат буферна зона в района на Харков

" На 13 май съветските войски продължиха тактически значими офанзиви на север и североизток от град Харков. В момента наподобява дават приоритет на бързото основаване на " буферна зона " по границата с Украйна ".

Това се показва в последния отчет на Института за проучване на войната (ISW).До тези заключения военните анализатори са стигнали въз основата на относително бързото нахлуване на съветските войски във Волчанск, както и известията за унищожаването на няколко моста над основни реки.

Окупаторите " наподобява дават приоритет на бързото основаване на " буферна зона " по интернационалната граница пред основаването на условия за по-дълбоко навлизане в северната част на Харковска област ", разясняват военните специалисти.

" Геолокационните фрагменти, оповестени на 13 май, демонстрират, че съветските сили напредват в Глубокое... и са издигнали знаме в центъра на селото, само че съветски източници настояват, че съветските войски към момента не са завладяли цялото населено място... ", написа още в отчета.

От ISW означават също, че съгласно фрагментите, определящи геолокацията, руснаците са съумели да напреднат югозападно от село Олейниково и северно от село Лукянци.

Ключови констатации в отчета на военните специалисти от ISW за 13 май са:

- Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са направили сполучливи ракетни удари по съветска база за противовъздушна защита в окупирания Крим, както и сполучливи удари с дронове против съветска енергийна инфраструктура в Русия.

- Наскоро съветските войски са направили нахлуване покрай Липци и Волчанск в северната част на Харковска област.

- Не е изключено окупаторите да покачат напъните си за набиране на личен състав посредством Руското непринудено сдружение за развиване на съветската войска, военновъздушните сили и флота, което ще бъде част от продължаващата готовност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР