САЩ са предоставили разузнавателна информация на украинските сили, която е

...
САЩ са предоставили разузнавателна информация на украинските сили, която е
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: САЩ са предоставили информация на Украйна, довела до елиминирането на руски генерали

САЩ са дали разследваща информация на украинските сили, която е довела до елиминирането на огромна част от съветските генерали, които бяха убити от началото на войната в Украйна. Това заяви Ню Йорк Таймс като се базира на източници от американската администрация.

От началото на военните дейности Киев заяви за елиминирането на 12 съветски генерали. Този факт провокира учудването на представители на западните разузнавания и анализатори. Наличието на толкоз огромен брой високопоставени съветски военни на фронтовата линия беше обвързвано с ниското равнище на дисциплината на бойците.

Ню Йорк Таймс пишат, че офанзивите против съветските генерали са били насочвани с помощта на секретна интервенция, ръководена от администрация на президента Джо Байдън , за даване на разследваща информация от бойното поле в Украйна в действително време. В нея са били включени и прогнозите на американските специалисти за предстоящите ходове от страна на съветската войска и предвижването ѝ по фронта. В тези разбори попада и позиционирането на преносимия команден пункт на съветската войска, който постоянно трансформира местонахождението си.

Благодарение на представяната информация украинската войска е насочвала артилерийски удари в точките, в които се е очаквало концентриране на бойци и командири.

Източниците на Ню Йорк Таймс не са поискали да навлизат в елементи, в това число и поради желанието на администрацията на Байдън да ограничи опциите за ескалация от страна на Москва.

Говорител на Пентагона отхвърли американските сили да са предоставяли разследваща информация „ за елиминирането на съветски генерали “.

Съединени американски щати са страната, която дава най-голямата като обемот началото на войната. Още в края на 2021 година разузнаването на Съединени американски щати съобщаваше, че Русия ще предприеме пълномащабна инвазия в Украйна, само че тогава Кремъл отхвърляше това.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР