САЩ няма да позволят на турските сили да летят и

...
САЩ няма да позволят на турските сили да летят и
Коментари Харесай

САЩ предупредиха, че Турция остава без Ф-35, а Анкара категорична за С-400

САЩ няма да разрешат на турските сили да летят и да развиват изтребители Ф-35, в случай че Анкара не приключи договорката за закупуване на С-400 от Русия. Това предизвестие насочи американският дипломат в НАТО Кей Бейли Хътчинсън, съобщи " Ройтерс ".

" Всичко демонстрира, че Русия ще достави системата на Турция и това ще има последствия ", разгласи посланикът пред публицисти в Брюксел.

Не можем да позволим Ф-35 да бъде обиден или дестабилизиран от тази съветска система в Алианса, разясни тя.

Турция създава елементи от фюзелажа на самолета, шасито и монитори в пилотската кабина. Хътчинсън акцентира, че Анкара е значим сътрудник в производството, само че терзанията към сигурността поради Русия са първостепенни.

Толкова доста от нас се пробват да разубедят Турция, сподели още тя.

Пентагонът към този момент спря образованието на турски водачи на самолета.

Президентът Реджеп Ердоган се чака да разиска въпроса с американския си сътрудник Доналд Тръмп на Г-20 в Япония тази седмица. Високопоставен посланик от НАТО разгласи, че това евентуално е последният късмет за намиране на излаз от обстановката.

Военните министри на страните членки на НАТО, които ще проведат двудневна среща в Брюксел в сряда и четвъртък, не се чака да обсъдят въпроса, само че може да бъде прегледан на неофициални срещи, обявиха дипломати.

Междувременно Ердоган съобщи, че Турция ще получи С-400 от Русия през юли, осведоми " Ал Джазира ".

" Въпросът за С-400 е въпрос, който е директно обвързван с нашия суверенитет и ние няма да отстъпим от това. По волята на Аллах доставката на С-400 ще стартира през идващия месец ", разгласи Ердоган.

" Поръчката дава отговор на потребностите ни в сигурността, Турция...не се нуждае от позволение, няма да се подадем на натиска ", акцентира той.

Турция също възнамерява да закупи 100 американски изтребителя Ф-35. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР