Първите 39 млн. лева вече са постъпили по сметките на

...
Първите 39 млн. лева вече са постъпили по сметките на
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Първите 39 млн. лева са преведени по сметките на висшите училища

Първите 39 млн. лв. към този момент са постъпили по сметките на висшите учебни заведения, заяви служебният министър председател Димитър Главчев при започване на днешното държавно съвещание.

Той посочи, че отпущането на средства за нарастването на заплатите на работещите във висшите учебни заведения у нас демонстрира отношението на служебното държавно управление към тази общественост.

„ Тази година на националното външно оценяване или казано - матура, се падна една алегория, добре позната на всички ни - " Приказка за стълбата ". Смятам, че е уместно в навечерието на най-светлия празник - 24 май, да си я напомним всички. Въпреки че тази алегория стартира с това, че всеки ще си каже, че това не се отнася за него, само че аз мисля, че за всички нас се отнася тази превъзходна творба на Христо Смирненски.

Човек не би трябвало да не помни от кое място е тръгнал. Ние имаме къс небосвод като служебно държавно управление и като задача, само че няма по какъв начин да останем глухи и слепи за това, което желаят хората. Затова и доста добре се случиха събитията с университетския състав и отпуснахме 80 млн. лв., 12% нарастване за неакадемичния състав. Това демонстрира какво ни е отношението към тази общественост и се веселя, че това се случи тъкмо за 24-ти май.

Има още събития, само че не желая да ви лишавам от времето. Нека да се съсредоточим върху настъпващия 24 май, настроението за всички е предпразнично. Но ние и по празници работим, в случай че се наложи - да знаете ", съобщи Главчев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР