САЩ мислят, че украинският самолет, който се разби след излитането

...
САЩ мислят, че украинският самолет, който се разби след излитането
Коментари Харесай

Вашингтон обяви днес нови санкции срещу Иран

САЩ мислят, че украинският аероплан, който се разруши след излитането си от Техеран, евентуално е бил свален от иранска ракета. Това съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние считаме, че този аероплан евентуално е бил свален от иранска ракета ", сподели Помпейо на взаимна конференция с американския министър на финансите Стивън Мнучин. Той добави, че Съединени американски щати ще оставят следствието да се води, преди да създадат дефинитивни заключения.

Иранският военачалник Касем Солеймани, погубен при американски въздушен удар в Ирак, е възнамерявал офанзиви против посолства на Съединени американски щати, съобщи още Помпейо, представен от Франс прес и ТАСС.

Той посочи, че Солеймани е възнамерявал непосредствени набези против американска инфраструктура, в това число посолства, военни бази и други уреди в Близкия изток.

Съединени американски щати вкараха през днешния ден нови наказания против Иран в отговор на иранските ракетни удари по бази в Ирак, в които е имало американски военнослужещи, предадоха международните организации, като се позоваха на министъра на финансите Стивън Мнучин.

Санкциите са ориентирани против осем високопоставени представители на режима в Техеран, които са работили за реализиране на иранските цели за дестабилизация. Санкционирани са и огромни стоманопроизводители, производители на алуминий, мед и желязо в Иран. Сред глобените 17 производители и компании, има и мрежа от три юридически лица, основани в Китай и на Сейшелските острови, и един транспортен съд, употребен при покупката, продажбата и прехвърлянето на ирански метали. Сред глобените са и компании, участващи в доставката на съставни елементи на ирански производители на метали.

Съгласно указа на президента Доналд Тръмп за глобите против Иран се разрешава и въвеждането на наказания против лица, които владеят, експлоатират, водят търговия или оказват помощ на браншове от иранската стопанска система, в това число индустрията, строителството, текстилната индустрия и минното дело, сподели Мнучин, представен от ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР