Сашими от копринени буби и къри от щурци са сред

...
Сашими от копринени буби и къри от щурци са сред
Коментари Харесай

Къри от щурци и сайдер от буболечки: Старата мода се завърна в Япония

Сашими от копринени буби и къри от щурци са измежду известните ястия от буболечки, които се завръщат на мода в Япония , заяви Ройтерс.

Хора от целия свят проявявят интерес към ентомофагията, т.е. яденето на инсекти , защото буболечките се трансформират във все по-устойчив източник на храна .

„ Забавно е да избираш от по-голямо многообразие от ястия “, сподели един от клиентите в японското кафене „ Таке-Ноко “, което предлага храна от инсекти. „ Всичко беше вкусно. Най-вече сайдерът от водни буболечки беше много ободрителен и апетитен, като зелена ябълка. “

Why are bugs becoming big business in Japan?
— CorpoInsider♛ (@Corpo_Insider)
Ентомофагията се трансформира в сериозен феномен в международен мащаб , откакто Организация на обединените нации дефинира насекомите като резистентен източник на протеин за изхранване на световното население, което се чака да нарасне до 9,7 милиарда души до 2050 година Ефектите на животновъдната промишленост върху глабалното стопляне, както и световните проблеми със сигурността на храните, дължащи се на рискови метеорологични условия и спорове, също способстваха за увеличение на интереса към висококачественото, икономично хранене (като ястията от буболечки).

Докато някои хора смятат яденето на инсекти за неприятно, Япония има богата кулинарна история с този тип ястия . Скакалци, копринени буби и оси обичайно се ядат в райони без изход на море, където месото и рибата са нищожни. Тази процедура се засилила на фона на дефицита на храна по време на и след Втората международна война, сподели шефът на кафене „ Таке-Ноко “ Мичико Миура.

Няколко компании, в това число японската верига пекарни „ Паско “, продават сладкиши и закуски, направени от брашно от щурци . Терминът „ щурци “ също стартира да набира известност в японските медии в последно време, откакто беше въведена практиката прахуляк от насекомите да се употребява в учебните обеди и закуски .

What’s All the Buzz About? Eating Insects in Japan
— Tokyo Cheapo (@TokyoCheapo)
Миура описа, че кафене „ Таке-Ноко “ постоянно се оказва цялостно през уикендите. Кърито, което се готви там, включва щурци във формата на кюфтета и сушена гарнитура . Деликатното „ сашими “ е направено от обвивките на копринени буби , а върху сайдера от водни буболечки се слага цяло насекомо, за което се твърди, че има усет на скарида.

Ресторантът е основан от Такео Сайто, който основава едноименната си компания „ Такео инкорпорейтед “ преди девет години. Компанията се разраства, когато Сайто навлиза в бизнеса с пакетирани храни и стартира да предлага повече от 60 типа лакомства от членестоноги – от скорпиони до тарантули .

„ Нашата цел не е насекомите да бъдат нещо настрана, а да им се любуваме по същия метод както на зеленчуците, рибата и месото “, сподели Сайто.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР