Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност

...
Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност
Коментари Харесай

Забранява се провеждането на пазари за живи животни и животинска продукция на територията на цялата страната

Със заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) от през днешния ден влиза в действие възбрана за организирането и провеждането на пазари за всички типове домашни животни и птици. Забраната се отнася и за екзотични животни и птици, скотски артикули, както и за изложения на домашни животни и птици и екзотични животни и птици на територията на цялата страна. Мярката е по отношение на усложнената епизоотична конюнктура и има предпазен темперамент против вероятното разпространяване на заболявания по животните, като Инфлуенца по птиците, Африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други. Освен това дейностите имат и за цел понижаване на забележителните икономическите загуби, които би претърпял бизнесът.

Заповедта на БАБХ е издадена въз основата на извършени по места съвещания на епизоотични комисии и е в действие до експлицитната й анулация.

Контролът по места ще се прави от шефовете на Областните дирекции по сигурност на храните. С текста на заповедта може да се запознаете тук:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР