Със 70 на сто по-малко печалби отчетоха киносалоните по света

...
Със 70 на сто по-малко печалби отчетоха киносалоните по света
Коментари Харесай

70 % срив на приходите на кината през 2019 г. - slava.bg

Със 70 на 100 по-малко облаги регистрираха киносалоните по света през отминалата година. След като международната пандемия принуди огромна част от залите за прожекции да преустановят активност в продължение на месеци, интернационалният боксофис регистрира най-ниски резултати от 40 години насам.

От продажбата на билети киносалоните са спечелили близо 12 милиарда $ през 2020-а, сочат данни, представени от The Hollywood Reporter. За съпоставяне, през 2019 година приходите от международния боксофис доближават до над 42 милиарда $.

Особено огромен удар претърпяват операторите в Съединени американски щати. Страната, която до неотдавна се славеше като най-големият пазар за кинопоказ, отстъпи първото си място на Китай, като за отминалата година регистрира доходи с 80% по-малки спрямо 2019 година

„ Лоши момчета вечно “ с Уил Смит се оказва най-гледаното холивудско заглавие по света за предходната година. Продукцията събра 413 милиона $, демонстрира информация на изданието Comscore. Среброто в класацията е за оскаровия кандидат от 2020-а „ 1917 “ на Сам Мендес, който приключи сподели си на огромен екран със сметка от 385 млн. $. Третото място пък е за „ Тенет “, с който Кристофър Нолан и Warner Bros. се пробваха да дадат рестарт на кинопоказа през лятото на „ коронната “ година. Макар до действително задвижване на промишлеността в ритъма, в който я познавахме преди този момент, да не се стигна, филмът въпреки всичко съумя да събере 362 милиона $ от боксофиса.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР