Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков смята, че

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Кирил Петков смята, че
Коментари Харесай

Петков отговори на Борисов, че математиката е ясна и вотът на недоверие няма да мине

Съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков счита, че вотът на съмнение към кабинета " Денков " няма да бъде сполучлив, а математиката за него е ясна.

Изказването му е в отговор на, който в неделя размаха пръст на ПП-ДБ и ги предизвести, че " в случай че се мислят за най-велики, може да не им излезе уравнението на вота ".

" Когато ти следва избор на съмнение, би трябвало да можеш да смяташ и в случай че имаш едвам над 30 депутати, не можеш да кажеш на тия с 69 депутати, че се хвалят и че ти си направил нещо, а те се хвалят ", сподели ръководителят на ГЕРБ.

Миналата седмица опозицията в Народното събрание в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " се сплоти в недоволството си против ръководещите и внесе първия избор на съмнение против кабинета на премиера Николай Денков. Мотивите за него са свързани с това, което опозицията назовава " безотговорна политика " и " неуспех в енергийния бранш ". Вотът на съмнение би трябвало да бъде гласуван в петък.

Той внесе ново напрежение сред сътрудниците във властта на фона на предизборната акция за локалните избори. В събота Петков разгласи, че ГЕРБ си приписва заслуги на неговите депутати. Ден по-късно последва и опасността от страна на Борисов за " часовете по математика ".

Преди дни водачът на ГЕРБ още веднъж подлага на критика кабинета и съобщи, че при ротацията Денков-Габриел, която следва, най-вероятно ще има промяна на министри. Той даже позволи да се дадат. Депутатът от Движението Делян Пеевски обаче отхвърли сходна алтернатива.

Борисов даже изрази мнение, чеИзказването му обаче опонира на парламентарната математика - в Народното събрание депутатите от двете най-големи политически обединения имат болшинство от 133 депутати и на процедура не се нуждаят от гласовете на Движение за права и свободи, с цел да одобряват общите си законопроекти. Отделно, Движението не е част от подписаното сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ управническо съглашение, само че в последните месеци взе участие в предлагането и работата по общите закони.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР