Двама братя, завършили един от най-престижните унивеситети в САЩ, са

...
Двама братя, завършили един от най-престижните унивеситети в САЩ, са
Коментари Харесай

Братята, които откраднаха $25 млн. за 12 секунди

Двама братя, приключили един от най-престижните унивеситети в Съединени американски щати, са упрекнати в кражба на крипто валута на стойност 25 милиона $. Измамата е осъществена за 12 секунди.

Предполагаемият грабеж е първият по рода си, споделят от министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Зад него стоят 24-годишният Антон Перайре - Буено и 28-годишният Джеймс Перайре-Буено, които са упрекнати в машинация и пране на пари.

Братята Перейра-Буено са съумели да откраднат 25 млн. $ в криптовалута Ethereum посредством софтуерно комплицирана, авангардна скица, която са възнамерявали в продължение на месеци и са изпълнили за секунди, ставя ясно от обвиняването.

Братята Перейра-Буено са ученици на Масачузетския софтуерен институт (MIT), който е измежду най-престижните образователни заведения за естествени и инженерни науки.

Според прокурорите точно високоспециализираните умения, които братята са придобили в " един от най-престижните университети в света " са им помогнали да осъществят закононарушението.

" Схемата на обвинените слага под подозрение самата целокупност на блокчейна ", споделя прокурорът на Съединени американски щати Деймиан Уилямс.

Твърди се, че братята са осъществили онлайн измамата, откакто са получили достъп до частни транзакции, които били в развой на осъществяване. Впоследствие те трансформирали транзакциите, тъй че да получат криптовалутата в техни сметки.

Процесът е отнемал единствено няколко секунди за осъществяване.

Прокурорите настояват, че когато се сблъскали с представител на Ethereum, братята са отказали да върнат средствата и са подхванали стъпки за изпиране и скриване на откраднатите средства.

Прокурорите означават, че за пръв път сходна " нова " форма на машинация е обект на наказателно обвиняване.

Ако бъдат приети за отговорни, всеки от тях е застрашен от над 20 години затвор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР