Sаn Diego Open, първи кръгДаниел Колинс – Каролин Гарсия 6-2,

...
Sаn Diego Open, първи кръгДаниел Колинс – Каролин Гарсия 6-2,
Коментари Харесай

Колинс се завърна на корта с триумф над Гарсия


Sаn Diego Open, първи кръг

Даниел Колинс – Каролин Гарсия 6-2, 7-6(4)

Даниел Колинс се класира за осминафиналите на WTA 500 шампионата в Сан Диего след двусетов триумф над поставената под №7 Каролин Гарсия. Макар това да бе първият ѝ мач от повече от месец насам, американката показва доста положително равнище и изцяло справедливо стигна до триумфа.

Следващата ѝ съперничка ще бъде международната №31 Мартина Треивизан.

Колинс записа по-малко асове (5-6) и направи повече двойни неточности (7-5), само че все пак беше по-резултатна на сервис (40-34). Финалистката от Australian Open завоюва 77% от точките си на първи начален удар (23/30) и осъществя пет от осемте си точки за пробив (63%), до момента в който Гарсия оползотвори три от шестте си брейкпойнта (50%).

Въпреки прогнозите, съгласно които Гарсия бе любимец, първият сет мина доста по-добре за Колинс. Световната №19 показва чудесно придвижване по корта и доста прецизни офанзиви с форхенд от главната линия, които ѝ разрешиха да управлява разиграванията. Представителката на домакините на процедура реши сета, като на два пъти проби сервиса на Гарсия и поведе безапелационно с 5-1. Французойката прекъсна серията ѝ, само че Колинсотговори със сервис гейм на нула и завърши сета при 6-2.

Вторият сет бе доста по-оспорван, като Колинс на три пъти поведе с пробив, само че Гарсия винаг съумяваше да възвърне равенството и даже стигна до поврат при 6-5. Американката обаче докара нещата до тайбрек, в който водеше в резултата от самото начало и изцяло справедливо победи с 6-2, 7-6(4) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР