Съединените щати не са помагали на Украйна да атакува цели

...
Съединените щати не са помагали на Украйна да атакува цели
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ не са помагали на Украйна да атакува цели в Русия

Съединените щати не са помагали на Украйна да нападна цели в Русия, съобщи държавният секретар Антъни Блинкен. Москва упрекна Киев, че нападна с дронове съветски военни летища, които са на стотици километри от границата с Украйна.

Украинската страна не е коментирала нападенията.

" Не сме насърчавали или помагали на украинците да нападат цели в Русия, само че е значимо да се разбере през какво минават украинците всеки ден, поради продължаващата съветска експанзия. И ние сме решени - дружно с многото ни сътрудници от целия свят, да им осигурим всичко, от което се нуждаят - с цел да се пазят, с цел да пазят територията и свободата си ", сподели Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.

В понеделник - в Рязанска и Саратовска област имаше детонации на военни летища, при които починаха хора. Във военните бази са ситуирани стратегически бомбардировачи, с които през последните седмици Русия нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна.



Във вторник детонация имаше и в съветската Курска област. Руският президент Владимир Путин неведнъж предизвести Съединени американски щати и съдружниците му да не пресичат " алените линии " и да не доставят на Киев оръжие с огромен обхват на деяние.

И НАТО, и Вашингтон отхвърлят доставката на сходни муниции за Украйна, с претекста, че това би довело до ескалация на спора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР