С графици няма да решим проблема, каза бившият просветен министър

...
С графици няма да решим проблема, каза бившият просветен министър
Коментари Харесай

Сергей Игнатов за предложението за по-кратка ваканция: С графици няма да решим проблема

С графици няма да решим казуса, сподели някогашният образован министър Сергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в... към профила пред Българска национална телевизия.

Гостът в студиото разяснява предлагането на просветителното ведомство за по-кратка лятна почивка за учениците. Според него удължаването на образователната година среща опозиция от учениците. "Ако влезем в обувките на ученика, лятото видимо дълго, тъй като през половината сезон вали ", разяснява той. "Много хора, които не могат да си разрешат отмора в дейния сезон, отиват на море през септември. При други хора към този момент се е наложила традиция да почиват през септември ", разясни Игнатов за позицията на доста от родителите. "За учителите също не е преференциално съкращаването на лятната почивка, тъй като в извънучебно време педагозите също са заети, макар че не преподават ", разяснява още просветният министър в първото държавно управление на ГЕРБ.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова отбрани плана. Тя уточни, че това мярка, който цели по-добро систематизиране на образователния материал и ще предотврати отпадането на възпитаници от учебно заведение. Михайлова напомни, че предлагането е към момента в миг на разискване. "Три от плановете ще бъдат оповестени на уеб страницата на просветното министерство ", разясни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР