С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и.

В множеството градове събитията са лимитирани поради епидемиологичната конюнктура. Театралните салони в столицата и регионалните центрове обаче не престават работа с забавни оферти както за най-малките, по този начин и за порасналите деца. Програмата на театрите можете да видите в дъното на публикацията.

Събота

Из страната - Деветото издание на самодейността " Нощ на театрите " предлага богата детска стратегия в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Сливен, Кърджали, Търговище. Децата и родителите ще могат да избират от голям брой представления онлайн и онлайн, както и изложения и концерти. Предвидени са и две разходки зад кулисите на Софийската опера и балет. Пълната стратегия на " Нощта на театрите " по градове можете да видите.

София - След пауза поради епидемиологичната конюнктура, самодейността " Джаз за деца " възобновява съботните срещи с младите фенове на музиката. Тази седмица Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Шанов (контрабас), Стоил Иванов (барабани), Невена Григорова (вокал и перкусии) и Венцислав Благоев (тромпет и водещ) ще дават отговор с музика на въпросите " Какъв е цветът на джаза? Има ли усет, миризма и дали е инфектиран? ". Концертът стартира в 11 ч. в бар " Синтезис ". Подробности за противоепидемичните ограничения и цената на билетите вижте.

 С децата в почивните дни (20 и 21 ноември)
© Джаз за деца/Булфото

София - В Южния парк ще се състои следващото детското тичане с дължина 2 км от самодейността,. То е предопределено за деца от 4 до 14 години и им дава опция от най-ранна възраст да построяват трайни привички, дисциплинираност и спортна просвета. Началото е при паметника с гълъбите. В края на всяко тичане участниците получават лакомства и напитка. Подробности и регистрация -.

Събота - Младежкият спектакъл " Николай Бинев " кани на най-новото си зрелище за деца - " Приказки от минало-свършените времена " . Увлекателните истории, с които съседите от образцовата кооперация 25 забавляват самотното момиченце от прилежащия блок, до момента в който майка му се върне от работа, са написани от световноизвестния английски публицист и стихотворец Ръдиард Киплинг и водят децата в свят на магия, песни, танци и смях. Режисьор на представлението е Венцислав Асенов. В функциите са Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова. Билети могат да се купят на касата на театъра или.

 С децата в почивните дни (20 и 21 ноември)
© Иван Дончев, Младежки спектакъл

Варна - В парк-музей " Владислав Варненчик " е открита галерия " Ковачницата - люлка на средновековните занаяти " . В нея са показани предмети от бита през междинните епохи, измежду които ключове, декорации, клипси, ножове, конски стремена и оръдия на труда, направени в тогавашните ковачници. Интерес съставляват по-редките и непокътнати в доста положително положение експонати - ледоходният шип, риболовните тежести и токатата с кръст. Повод е 577-ата годишнина от борбата при Варна. Експозицията е отворена за визити от 9.30 до 17.30 ч. Подробности -.

Неделя

София - Първата просветителна галерия на детския теоретичен център " Музейко " отвън неговата територия приема гости до края на ноември в магазините на Kaufland. Експозицията #ЗаеднодействайСМузейко съдържа пет интерактивни модула: " Сортер за преработване ", " Осветление ", " Водата вкъщи ", " Стари предмети с ново предопределение ", " Къде отиват играчките? ". Те описват за какво е значимо да се рециклира, по какъв начин да се понижи количеството употребена вода вкъщи, по какъв начин да се усъвършенства осветлението, тъй че крушките да замърсяват по-малко, какво се случва с играчките, откакто бъдат изхвърлени и в какво могат да се трансфорат старите движимости. Модулите са ситуирани магазините на Kaufland на бул. " Ген. Тотлебен " 36, на бул. " Петър Дертлиев " 56 в " Люлин " и на ул. " Тодор Каблешков " 3.

 С децата в почивните дни (20 и 21 ноември)
© Софийска опера и балет

София - Софийската опера показва мюзикъла за младежи " Денят на прошката " . Историята се заплита във вечерта на Заговезни, чествана по едно и също време от нормално човешко семейство и фамилията на къщните духове. Вечната тематика за положителното и злото се показва по друг метод - злото в действителност е непроявено положително, а до всеки човек има по един " призрак ", който му основава трудности с цел да го накара да промени нещо в себе си. Сценарист и режисьор е Тодор Янкулов, а в функциите са изпълнителите от Детската вокално-театрална групировка " Таласъмче ". Билети могат да се купят на касата на операта или онлайн.

Пловдив - В Градската художествена изложба се открива галерия " Красотата на Япония " , в която ще бъдат показани творби на 18 японски актьори, както и на техни български сътрудници, които практикуват обичайни за страната техники. Ще има мостри на изкуствата кири (изящни картини, ръчно изрязани от хартия) и темари (ръчна бродерия върху топки).

Програмите на държавните куклени театри в страната:

,
,,
,,
,
,,

Програмата за кината можете да откриете в рубриката

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР