За Андрю Морис назначението за президент на Академията на медицинските

...
За Андрю Морис назначението за президент на Академията на медицинските
Коментари Харесай

Новите медицински технологии са тук. Но кога ще стигнат до вашия личен лекар?

За Андрю Морис назначението за президент на Академията на медицинските науки на Обединеното кралство тази пролет пристигна „ в изключително вълнуващо време за медицински проучвания “. Според него „ размахът на зараждащите нови технологии е просто незабравим “.

От геномика до редактиране на гени, стволови кафези до вирусология, имунология до невротехнологии, научни публикации се изливат от международните биомедицински лаборатории по-бързо от всеки път. В същото време се появяват прозрения от разбора на голям брой източници на здравни данни, от клинични изпитвания до досиета на пациенти и обществени и екологични статистики — усъвършенствани с прибавянето на изкуствен интелект.

„ Сливането на биологията с изчислителната просвета, обществените науки и медицината значи, че имаме цяло потомство нови принадлежности, които идват на пазара “, споделя Морис, който е професор по медицина в Единбургския университет и шеф на Health Data Research UK. „ Ако създадем това вярно, това може да бъде една от тези инфл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР