Руското икономическо министерство обяви, че вносът на 1,2 милиарда яйца

...
Руското икономическо министерство обяви, че вносът на 1,2 милиарда яйца
Коментари Харесай

Русия го закъса за яйца, освобождава вноса от мито

Руското икономическо министерство разгласи, че вносът на 1,2 милиарда яйца през първите два месеца на идната година ще бъде освободен от мита, защото в страната има сериозен дефицит, съобщи Ройтерс. От началото на годината цената на яйцата се е повишила фрапантно, а гледката на празни щандове в супермаркетите в Москва става все по-обичайна.

„ Решението има за цел да балансира вътрешния пазар в къси периоди и да подсигурява сигурните доставки “, показва министерството. Марката към този момент ще важи до 1 юни. Вносът на яйца без мито би трябвало да се прави от „ другарски страни “, т.е. от такива, които не са наложили наказания на Русия поради нашествието й в Украйна.

През предходната и актуалната година инфлацията в Русия е двуцифрена, а яйцата са поскъпнали с 42,2 на 100, по данни на Росстат, прецизира Българска телеграфна агенция. В южния град Белгород се извиват дълги опашки за опаковка от 10 яйца на цена от 65 рубли (0,72 долара), до момента в който в супермаркетите цената е над 150 рубли (1,67 долара), съгласно кореспондент на Ройтерс.

Прокуратурата предходната седмица е провела срещи с доста институции в опит да овладее обстановката, да спре повишаването на яйцата и да „ отбрани правата на жителите от непозволеното повишение на цените “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР