Руският външен министър Сергей Лавров заяви в четвъртък, че Западът

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в четвъртък, че Западът
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Някои представители на Запада търсят мир в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в четвъртък, че Западът допуска, че Москва би трябвало да разисква мира в Украйна, защото Съединени американски щати и техните съдружници не са съумели да победят съветските сили в Украйна.

Близо две години след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна Москва управлява към 17,5 % от украинската територия, а украинската контраатака през тази година не съумя да извоюва обилни териториални придобивки против съветските сили, които пазят фронта с обширни минни полета и рояци безпилотни самолети.

 

В изявление за държавната осведомителна организация РИА и телевизионния канал " Россия 24 " Лавров съобщи, че има признаци, че Западът трансформира тактиката и тактиката си във връзка с Украйна.

 

" Западът в действителност трансформира тактиката си - може би даже мисли за уточняване на тактиката. Защото в случай че " стратегическото проваляне на Русия " е тактика, простете за тавтологията, то тази тактика се провали с гръм и тропот ", сподели Лавров.

 

" Има някои подходи, някои нашепвания: за какво не се срещнете (Русия) с някой в Европа, който би бил подготвен да приказва, да приказва за Украйна без самата Украйна ", сподели Лавров, който също по този начин повтори, че Москва ще

реализира всичките си цели в Украйна.

 

Президентът Владимир Путин нееднократно е заявявал, че е подготвен да приказва за мир в Украйна, само че при изискванията на Русия. Представители на Съединени американски щати обявиха, че считат, че той изчаква президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, преди да направи сериозна стъпка към мир.

 

Украйна декларира, че няма да се успокои, до момента в който не изхвърли и последния съветски боец от територията си, както беше несъмнено през 1991 година, когато се разпадна Съветският съюз. Западът споделя, че няма да подтиква Украйна към мир.

 

Путин показва войната в Украйна като борба за оцеляването на Русия против арогантния Запад, който съгласно него се пробва да разцепи Русия и да открадне големите ѝ естествени запаси.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Западът не се стреми да унищожи Русия, а желае Киев да победи силите на Москва на украинска територия. През 2022 година Байдън също по този начин съобщи, че Русия е претърпяла " стратегически неуспех " в Украйна.

 

Лавров, който е на този пост от 2004 година, съобщи също по този начин в четвъртък, че главните западни сили са се срещнали " скрито " преди към 10 дни в границите на срещата на Г-7 плюс разрастващите се страни, с цел да обсъдят " мирната формула ", препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски.

 

Лавров съобщи, че те са се договорили за нова среща през януари и " мирна среща на върха " през февруари въз основа на мирната формула на Зеленски.

 

Мирният проект от 10 точки на Зеленски приканва за евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности, както и за възобновяване на държавните граници на Украйна с Русия.

 

Москва твърди, че концепцията на Зеленски е неуместна, защото не включва Русия в договарянията.

 

Източник Факти

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР