Руските войски и сили на ДНР започнаха да унищожават огневите

...
Руските войски и сили на ДНР започнаха да унищожават огневите
Коментари Харесай

Русия унищожава позициите на Украйна в Азовстал, чува се артилерийски огън

Руските войски и сили на ДНР започнаха да унищожават огневите позиции на Въоръжените сили на Украйна в металургичния цех Азовстал в Мариупол, откакто съгласно съветски медии националистите на територията на предприятието са нарушили режима на тишина.

Ден преди този момент полицията на Донецката национална република заяви, че Азовстал е обстрелван от украински бойци, затворени в предприятието.

„ Те [бойците на Азов и въоръжените сили на Украйна] излязоха от мазетата, заеха огневи позиции на територията и в постройките на завода. Сега елементи на съветската войска и ДНР, употребявайки артилерия и самолети, стартират да унищожават тези огневи позиции “, цитира НТВ Вадим Астафиев, представител на съветското министерство на защитата.

Според известия в медиите сега се чува артилерийски огън по Азовстал, над територията на завода се виждат стълбове пушек.

По-рано, употребявайки режима на тишина, беше допустимо да се изтеглят стотици цивилни, които се криеха на територията на Азовстал.

Медиите оповестяват за залавянето на канадски военачалник при опит да избяга от Азовстал

Според телевизионния канал 360, базирайки се на обществените мрежи, канадският военачалник Тревър Кадие, намиращ се на територията на блокирания цех Азовстал, е бил арестуван при опит да напусне металургичния цех.

По-рано цивилни, които напуснаха завода, твърдяха, че на територията му има някакъв генерал-наемник, който е „ персонално във връзка със Зеленски “.

Според известия в медиите Кадие би могъл да ръководи една от биологичните лаборатории, ситуирани в Украйна. Според телевизионния канал хванатият военачалник е бил откаран в Москва, където ще бъде съден.

Въпреки това няма публична информация от съветското министерство на защитата за задържането на почитан канадски военнослужещ.

„ Залавянето на непознат военачалник, даже и от страна-членка на НАТО, е доста съществено събитие. Вероятно такива данни биха били оповестени от съветското ведомство за защита “, счита анализаторът на Avia.pro.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР