Руската църква да бъде отворена за вярващите! Като светска власт

...
Руската църква да бъде отворена за вярващите! Като светска власт
Коментари Харесай

Пеевски призова Софийския митрополит да отвори руската църква за вярващите

" Руската черква да бъде отворена за вярващите! Като световна власт ние ще осигурим нужното за активността на храма. " Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Той се обърна с зов към Софийския митрополит за възобновяване на богослуженията в храма “Св. Николай Мирликийски ”, прочут като " съветската черква ".

Повод за обръщението е заключването на храма в края на седмицата и апелът на Русенския митрополит Наум, който разяснява, че така наречен съветска черква в София неотложно би трябвало да отвори и че заключването на храма от странични лица е неприемливо - по думите му, Софийският митрополит незабавно би трябвало да се разпореди храмът да бъде отворен и да се възстановят навреме и богослуженията в него.

" Като представители на светската власт ние можем единствено да предложим поддръжката си на Българската православна черква и нейните вярващи и по тази причина още в понеделник ще предприемем нужните законодателни промени, с които страната ще усили дотацията, тъй че да се обезпечи издръжката на храма. Останалото е в каноничните пълномощия на Софийския митрополит, в чиято работа ние не можем да се месим, само че сме уверени, че храмът ще бъде отворен за вярващите. " - означи Пеевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР