Русия започна да отучва разузнавателните дронове на НАТО безпардонно да

...
Русия започна да отучва разузнавателните дронове на НАТО безпардонно да
Коментари Харесай

Американското разузнаване бяга от границите на Крим: Патрулите от руски изстребители показаха господството си над Черно море

Русия стартира да отучва разследващите дронове на НАТО безпардонно да летят край крайбрежията на Крим и да душат за апетитни цели за Киев

Е, американците ги сърби да надушат военните ни секрети в региона на Крим. Спомняте ли си по какъв начин техният огромен разследващ дрон MQ-9 Reaper завърши през март? Тогава американския въздушен разузнавач с изключени транспондери наруши границите на краткотрайно затворената поради специфичната военна интервенция зона над Черно море.

Нашите дежурни изстребители излетяха във въздуха, само че не използваха оръжията си против американския разузнавач (той не промени курса), а единствено унизително го „ пообляха “ с керосин от резервоарите си. Това накара MQ-9 Reaper да загуби надзор и да падне във водата.

Нашите експерти в един от изследователските институти на съветското министерство на защитата с огромен интерес и доста задълбочено изследваха останките на дрона, изваден от дъното на морето.

Съвсем неотдавна, на 14 октомври (това са данни от FlightRadar24), американският дрон Global Hawk, когато беше доближен от съветски изтребител Су-27 над Черно море, ненадейно ряско свърна от курса си и пое към Сицилия.

И ето нова история. Съвсем свежа. Сутринта на 19 октомври американски разследващ дрон RQ-4B Global Hawk прелетя над Черно море покрай крайбрежията на Крим. И тогава внезапно (съдейки по службите за наблюдение) той подаде паника и стартира да бяга от нашите граници.

Причината за сигнала за паника остава мистерия. Но някои от нашите опитни експерти издигнаха теории, че нашите системи за радио - електронна битка (РEБ) може да са „ отработили “ по американския дрон. Тези мощни системи са способни да основават ориентирани потоци от разстройства, които нарушават работата на бордовите системи на шпионския дрон. Ако американският оператор успее да изведе дрона от зоната на проваляне, тогава има късмет той да се върне в базата. А в случай че не, ще лежи на дъното на Черно море.

Тук има още един извънредно забавен подробност.

На 18 октомври Владимир Путин разгласи заповед на Въздушно-космическите сили да стартират да патрулират въздушното пространство над Черно море. Използват се изтребители-прехващачи МиГ-31К с хиперзвукови ракети " Кинжал ". Много е допустимо американците да са решили да ревизират положението на такива патрули и в това време да се уверят дали нашите самолети имат „ кинжали “ под „ корема “.

И тук разследващият дрон RQ-4B Global Hawk получи хлопване по електронния мозък от нашите системи за радио-електронна битка. Ето за какво той се втурна към една от базите на НАТО (изглежда в Италия), биейки паника.

Тук остава единствено да прибавим, че неотдавна в Русия беше основана нова мощна система за угнетяване на дронове.

Изглежда, че е минала сполучливо тествания в действителна среда.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР