Русия спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световното първенство

...
Русия спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световното първенство
Коментари Харесай

Ансамбълът на Русия спечели титлата в многобоя, Ирина Винер пак се заяде

Русия завоюва купата в многобоя при ансамблите на Световното състезание по художествена гимнастика в японския град Китакюшу.
Анастасия Близнюк, Полина Орлова, Ангелина Шкатова, Алиса Тищенко и Мария Толкачьова събраха общ брой от 88.350 точки, откакто получиха 46.250 за композицията си с пет топки и 42.100 точки за три обръча и два чифта бухалки.

Русия печели международната купа в многобоя при ансамблите непроменяемо от 2015 година насам.
Олимпийските шампионки от България не вземат участие поради травма на Лаура Траатс.

На второ място е Италия с 86.000 точки (44.350 и 41.650), а на трето Беларус с 85.400 точки (44.900 и 40.500). Топ 6 се добавя от Япония, Китай и Азербайджан.

Русия в състав Дина Аверина, Арина Аверина и отбор дами завоюва и отборната купа на шампионата. Така Дина Аверина завоюва 17-и златен орден от международно състезание в кариерата си, изравнявайки достижението на трикратната безспорна международна шампионка Евгения Канаева.

"Тази победа е еликсир за душата. Защото нас доста подлагаха на критика, само че всички водачи в този момент изчезнаха някъде - и тимовете на България, и на Израел. Днес нашите девойки се показаха ослепително ", съобщи президентът на съветската федерация Ирина Винер-Усманова.

На шампионата участваха 18 ансамбъла. Финалите на обособените уреди са в неделя.

Световното състезание продължава на следващия ден с финала на самостоятелния многобой при дамите с присъединяване на Боряна Калейн и Татяна Воложанина.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР