Ботев Пловдив придоби право да участва във втория по сила

...
Ботев Пловдив придоби право да участва във втория по сила
Коментари Харесай

Ботев Пд непоставен в Лига Европа

Ботев Пловдив закупи право да взе участие във втория по мощ европейски клубен шампионат Лига Европа, откакто взе Sesame Купа на България.

„ Канарчетата “ ще започват от първи прелиминарен кръг още на 11 юли дружно с Лудогорец, който в същия миг ще стартира присъединяване си в Шампионската лига.

Пловдивчани на процедура ще имат право и на една неточност, защото при отпадане ще продължат присъединяване си в Лигата на конференциите.

Логично обаче Ботев ще е непоставен в жребия, който ще се тегли на 18 юни. „ Канарчетата “ ще употребяват коефициента на България, който е 4.075 и е извънредно непълен да вкара тима измежду поставените отбори.

В този първи кръг на Лига Европа вземат участие 16 тима и ще бъдат завършени 8 двойки. Ясни са два от евентуалните противници на Ботев – хърватския Риека и Тобол от Казахстан, които сигурно ще бъдат измежду поставените.

Тепърва обаче ще се оформят останалите тимове, а те са главно от шампионатите за Купите на другите страни.

В момента е явен носителя на Купата на Дания – Сикеборг, само че скандинавците чакат да схванат дали ще са измежду поставените или не. Същата е обстановката и с полския Виска Краков.

Тепърва ще се обяснява кой ще грабне трофеите в Израел, Гърция, Кипър, Азербайджан, Молдова и Косово и едвам чак тогава ще се разпределят поставените и непоставените тимове.

Със сигурност обаче Ботев няма да се падне против румънския втородивизионен Корвинул, който сграбчи трофея съвсем едновременно с пловдивнчани, шведския Елфсборг, Ружомберок от Словакия и носителя на Купата на Словения, който и да е той. Всички тези тимове също са непоставени в първи кръг.

Ако Ботев успее да преодолее първи прелиминарен кръг на Лига Европа може да си уреди среща с Аякс, който е измежду най-високопоставените отбори в този стадий от конкуренцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР