Тъй като Ювентус спечели Купата на Италия, сега знаем, че

...
Тъй като Ювентус спечели Купата на Италия, сега знаем, че
Коментари Харесай

Ето отборите, които ще спорят за Суперкупата на Италия

Тъй като Ювентус завоюва Купата на Италия, в този момент знаем, че „ бианконерите “ ще играят с Милан на полуфинала за Суперкупата на Италия 2024/25, до момента в който Интер се изправя против Аталанта.

Трофеят беше просто сред спечелилите в Серия А и носителите на Купата на Италия. Въпреки това от сезон 2023/24 беше въведен нов формат на Финалната четворка и е планувано Суперкупата на Италия да се играе в Саудитска Арабия през януари 2025 година.

Първо има полуфинали, като спечелилите от всяко съревнование се изправят един против различен с подгласниците от другия шампионат. Следователно носителят на Скудетото Интер ще се изправи против финалиста Купата на Италия - Аталанта, до момента в който Ювентус ще играе с Милан, който би трябвало да приключи втори в Серия А.

Победителите от тези два полуфинала се срещат на финала няколко дни по-късно.

Точните дати за Суперкупата на Италия не са избрани, нито съответното място, макар че Саудитска Арабия има правата да бъде хазаин на надпреварата. Форматът на финалната четворка беше употребен за първи път от Испания и също беше хазаин на Саудитска Арабия.

Ако някой от тези мачове приключи с тъждество след 90 минути, те отиват напряко към дузпи без нужда от продължения.

Интер завоюва първото издание на Суперкупата с нов образ през сегашния сезон, побеждавайки Лацио на полуфинала и по-късно Наполи във финала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР