Климатичните аномалии продължават и разведряване почти не се вижда. В

...
Климатичните аномалии продължават и разведряване почти не се вижда. В
Коментари Харесай

10 см майски сняг натрупа в планините

Климатичните аномалии не престават и разведряване съвсем не се вижда. В средата на май над 1700 м в планините има нова снежна завивка сред 5 и 10 см и времето е зимно, оповестиха от Планинската избавителна работа. И през днешния ден се чакат превалявания от сняг, само че към този момент на височина над 2300 м.
Зимно беше чувството и в доста градове. Най-ниската измерена температура тази заран е била в Добрич - 1 градус и това е доста ниско за май, разяснява пред Българска национална телевизия гл. ас. доктор Анастасия Стойчева - шеф на Департамент " Прогнози и ИО " в Национален институт по метеорология и хидрология. Максималните температури през днешния ден ще доближат едвам 15 градуса за София, 16 - за Варна, 19 - за Пловдив и Велико Търново. Даже в Сандански оптималните температури съгласно прогнозата за времето ще са 18 градуса.
До края на месец май в по-голямата част от страната, като се изключи Югозападна България, температурите ще останат по-ниски от климатичната норма и преваляванията ще не престават, предвижда синоптикът. В събота преваляванията ще намалеят и леко ще се затопли, само че няма да е за дълго - в неделя още веднъж се чакат мощни дъждове и гръмотевици. Ще има и условия за градушки.
През идната седмица температурите ще продължат да се намаляват, тъй като навлизаме в нов интервал с съвсем ежедневни превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР