Ювентус победи Аталанта с 1:0 на Стадио Олимпико във финала

...
Ювентус победи Аталанта с 1:0 на Стадио Олимпико във финала
Коментари Харесай

Ювентус спечели за 15-и път в историята си Купата на Италия

Ювентус победи Аталанта с 1:0 на " Стадио Олимпико " във финала за Купата на Италия. Така " Старата госпожа " към този момент има рекордните 15 трофеи от този шампионат, а чакането на тима на Джан Пиеро Гасперини за трофей под негово управление ще се удължи с най-малко още един сезон.

" Бианконерите " започнаха уместно. Четири минути след първия съдийски сигнал Андреа Камбиасо изведе Душан Влахович, който излезе един на един с вратаря на " Ла Деа " Марко Карнесеки и откри резултата.



Първото полувреме не бе белязано от друго значимо състояние и за двата тима. Аталанта владееше по-голямата част от топката и търсеше пролуките в отбраната на " Старата госпожа ", само че не съумя да насочи прецизен изстрел в първите 45 минути. Ювентус от своя страна останаха единствено с точния шут на сръбския си нападател при започване на конфликта.

" Ла Деа " продължи да търси изравнителното попадение след подновяването на играта, само че в 63-та минута след осъществяване на собствен ъглов удар, символичните посетители проведоха светкавична контраофанзива, при която още веднъж Влахович се оправи елегнатно със бранителите на Аталанта, само че ударът му бе блокиран от капитана Мартен де Рон, преди да стигне Карнесеки.

Отборът на Джан Пиеро Гасперини нямаше отговор на непробиваемата отбрана на " Старата госпожа ", а многото центрирания на неговите играчи говореха за неналичието на каквато и да е концепция.



В 72-та минута пък бе ред на Ювентус да насочи центриране към вратата на Марко Карнесеки. Отново подателят бе Камбиасо, а получателят Влахович, който вкара топката в мрежата, само че след видеопроверка голът беше анулиран.

До края на дуела и двата тима разтресоха гредите на вратите на противниците си. Първо в 80-та минута нападателят на " Ла Деа " Адемола Лукман отпрати рисков изстрел от границата на наказателното поле, който срещна левия непряк дирек на вратата защитавана от Матия Перин, а четири минути шут на Фабио Мирети се отби в напречната греда.

В петата минута на добавеното време наставникът на " бианконерите " Масимилиано Алегри беше изпъден заради бурни митинги, само че това не попречи на играчите му да затворят мача в своя изгода.

" Когато спечелиш трофей, страстта е в действителност неповторима, беше страховит край на прелестен стадион, с два страхотни тима “, съобщи Алегри.

Запитан за бъдещето си, той отговори с смешка: „ Уволниха ли ме? » „ Имах шанса да упражнявам страхотни играчи, да бъда част от страховит клуб. Когато се върнах преди три години, трябваше да образуваме още веднъж тим. Клуб като Юве би трябвало да печели титли, ние го направихме и сме щастливи ", приключи той.

Алегри има пет извоювани титли в шампионата за Купата на Италия с Юве, което го трансформира в най-успешния треньор в историята на шампионата.

Una sceneggiata per prendersi la scena e sottolineare che alla fine, nonostante le critiche, continua a vincere (di corto muso).
Personaggi come prima spariscono e meglio è per il calcio e la cultura dello Sport. Persino peggio di.
— Angelo Forgione ️ (@angelo_forgione)

JOY
— Lega Serie A (@SerieA_EN)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР