Русия като цяло досега отбелязва положителна реакция от страна на

...
Русия като цяло досега отбелязва положителна реакция от страна на
Коментари Харесай

Путин: Русия вижда засега положителна реакция на предложенията за гаранции за сигурност

Русия като цяло до момента отбелязва позитивна реакция от страна на Съединените щати на нейните оферти за гаранции за сигурност. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на годишната конференция, представен от TACC.

„ В тази връзка желая да подчертая, че като цяло към този момент виждаме позитивна реакция. Американските сътрудници ни споделят, че са подготвени да стартират тази полемика, тези договаряния, в самото начало на годината в Женева. Назначени са представители и от двете страни. Надявам се, че развиването на обстановката ще върви по този път “, сподели Путин.

Президентът сподели още, че по-нататъшните дейности на Москва ще зависят не от хода на договарянията за гаранции за сигурност със Съединени американски щати, а от условията за гарантиране на сигурността на Русия. „ По отношение на гаранциите (за сигурността) и дали нещо ще зависи от хода на договарянията, нашите дейности ще зависят не от хода на договарянията, а от безусловното обезпечаване на сигурността на Русия през днешния ден и в историческа вероятност “, сподели той, отговаряйки на съответния въпрос.

Според Путин в тази връзка съветската страна „ ясно е дала да се разбере “, че „ по-нататъшното придвижване на НАТО на изток е недопустимо “.

" Поставяме ли ракети покрай границите на Съединените щати? Не. Съединените щати с техните ракети пристигнаха в нашата къща, те са на прага на нашата къща ", продължи Путин. Това някакво прекалено условие ли е - да не слагат повече ударни системи в нашия дом. Е, какво е необикновеното тук? "

Президентът също по този начин разяснява по какъв начин биха реагирали американците, в случай че Русия разположи своите ракети на границата на Мексико или Канада със Съединени американски щати. " Но нали Мексико и Съединените щати в никакъв случай не са имали териториални проблеми? На кого принадлежеше Калифорния? Как се е развила Украйна, кой я сътвори - Владимир Илич Ленин, когато сътвори Съветския съюз. Съюзният контракт от 1922 година и Конституцията от 1924 година въпреки и след гибелта му, само че са основани съгласно неговите правила “, напомни Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР