Русия заяви във вторник, че е започнала първия етап от

...
Русия заяви във вторник, че е започнала първия етап от
Коментари Харесай

Newswеek: Русия започна първия етап от тестването на тактически ядрени оръжия

Русия съобщи във вторник, че е почнала първия стадий от тестването на тактически нуклеарни оръжия с видео известие, което демонстрира по какъв начин боен личен състав зарежда ракети на съоръжение.

Съобщението пристигна от съветското министерство на защитата, което уточни, че тренировките включват хиперзвукови ракети " Кинжал ", оборудвани със " специфични бойни глави ".

По-рано този месец съветският президент Владимир Путин подреди учения за тактически нуклеарни оръжия в отговор на мнения от Запада.

Министерството на защитата съобщи в изказване от 6 май, че ученията ще покачат готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задачи и гарантиране на териториалната целокупност и суверенитета на Русия „ в отговор на провокативни изказвания и закани от обособени западни публични лица против Руската федерация. "

Във вторник съветското министерство на защитата (МО) заяви в известие, оповестено в съветската обществена медийна платформа ВКонтакте (ВК), че личният състав на Южния боен окръг е почнал образование и осъществяване на бойни задания със „ специфични муниции “ за ракетни системи „ Искандер “. Това включваше съоръжение на пускови установки и „ скрито преместването им в избраната позиционна зона, с цел да се приготвят за изстрелване на ракети “.

„ Личният състав на авиационните подразделения на съветските въздушно-космически сили, участващи в ученията, оборудва авиационно оръжие със специфични бойни глави, в това число хиперзвукови ракети „ Кинжал “, и прави полети в избрани региони за наблюдаване “, се споделя в известието.

Видеоклипът, прибавен към изказването на Министерството на защитата, от този момент е споделен от голям брой консуматори на X, някогашен Twitter, в това число бизнесмена Марио Нафул.

BREAKING: RUSSIA BEGINS NUCLEAR WEAPONS DRILLS

Russian forces have launched the first phase of high-stakes non-strategic nuclear weapons drills in the Southern Military District.

Exercises include:

- Obtaining and equipping Iskander missiles with special ammunition and…
— Mario Nawfal (@MarioNawfal)

Видеото демонстрира военни транспортни средства, които се движат към място, където по-късно ракетите се слагат на позиции, които наподобяват като стартови позиции. Клипът приключва с водач, който се качва в пилотската кабина на изтребител.

Съобщението на Министерството на защитата приключва с повтаряне, че ученията се организират както за обезпечаване на " готовността на персоналния състав и техниката на подразделенията ", по този начин и за отговор на закани от страна на " някои западни публични лица към Руската федерация ".

Newsweek се свърза с съветското Министерство на защитата по имейл във вторник за спомагателен коментар.

Путин съобщи през септември 2022 година, че Русия ще се обърне към нуклеарни оръжия, с цел да отбрани своята „ териториална целокупност “, добавяйки, че „ това не е блъф “. По време на годишното си послание към нацията в Москва на 29 февруари съветският водач акцентира, че неговите „ стратегически нуклеарни сили са в положение на цялостна подготвеност “.

Newsweek се свърза с Белия дом по имейл във вторник.

Попитан от пресата през май за плануваните нуклеарни учения на Русия, представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби назова Путин „ необмислен и безконтролен “ за това, че „ дрънка с оръжие по метода, по който е във връзка с евентуалното потребление на нуклеарни оръжия “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР