Бившият командир на 58-ма руска армия генерал-майор Иван Попов е

...
Бившият командир на 58-ма руска армия генерал-майор Иван Попов е
Коментари Харесай

Арестуваха бившия командир на 58-ма армия в Русия генерал Попов

Бившият пълководец на 58-ма съветска войска генерал-майор Иван Попов е арестуван по дело за машинация в изключително огромни размери.

Бившият боен водач е бил арестуван и задържан, заяви източник от правоохранителните органи пред медиите. Делото ще се гледа от 235-и гарнизонен боен съд, който също взе решение военнослужещият да бъде арестуван под стража,  съобщава ТАСС.

Известно е, че предходната година Попов разгласява аудио известие в интернет, което демонстрира „ сложна обстановка с висшето управление “. Това се появи в канала TG на Андрей Гурулев, някогашен командващ 58-а войска и народен представител от Държавната дума.

Попов заяви, че той самичък е „ разпознал всички проблематични въпроси “, които съществуват във въоръжените сили на Руската федерация, като е показал неналичието на контрабатарейно оръжие и артилерийски разследващи станции.

Друг проблем, сподели той, е „ всеобщата гибел и пострадване “ на военнослужещи с невисок сан. В жалбата си Попов изяснява, че за сходен репортаж е бил отхвърлен от служба „ за един ден “.

Министерството на защитата не разяснява публично аудиоклипа.

В момента някогашният пълководец е упрекнат в кражба с вреди за 100 милиона.

Според канала SHOT TG следствието счита, че Попов е взел участие в продажбата на метал, получен като част от филантропична помощ за създаване на инженерни уреди. А точно тези, които укрепват отбранителната линия на съветските въоръжени сили в зоната на войната.

Както уточнява TG канал 112, Попов е бил отхвърлен от поста още през 2023 година

Следствието счита, че съучастници на военачалника са бизнесмен от Краснодар и офицер от Южния боен окръг, само че детайлности за тези персони не се разкриват.

Съдът дефинира Попов да лежи в следствения арест за два месеца, чието отброяване стартира на 17 май. Генерал-майорът е под карантина в следствения арест в Лефортово.

Депутатите от Държавната дума и някогашни командири на 58-ма войска на ЮВО Андрей Картаполов и Андрей Гурулев показаха мнението си за ареста на военачалника. Пред медиите потвърдиха, че Попов е изпратен в следствения арест. 

Според SHOT политиците са получили информация за ареста на Попов от интернет, само че са отказали да разясняват дейностите на органите на реда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР