Русия е осъдила на затвор още трима украински войници, които

...
Русия е осъдила на затвор още трима украински войници, които
Коментари Харесай

Русия вкара в затвора още трима пленени украински войници

Русия е осъдила на затвор още трима украински бойци, които са се сражавали в град Мариупол, като продължава да съди държаните в плен бойци.

След рухването на Мариупол през май предходната година в съветски плен попаднаха към 2500 души, някои от които бяха изпратени в Русия или в окупираната Източна Украйна, с цел да бъдат изправени пред " съд ".

Украинските бойци Олег Колмичевски, Дмитрий Доброволски и Александър Ромашин бяха приети за отговорни за убийството на осем души в Мариупол, заяви Следственият комитет на Москва.

" От 24 февруари до 12 април 2022 година Доброволски и Ромашин, по заповед на Колмичевски, са задържали и простреляли с автоматизирано оръжие цивилни жители, видяни наоколо до бойните им позиции ", се споделя в известието.

" Общо те са умъртвили седем цивилни мъже и една жена ".

В него се споделя, че конфигуриран от Русия съд в украинската Донецка област, която Москва назовава Донецка национална република, е осъдил Колмичевски на пожизнен затвор.

На Доброволски и Ромашин са дадени по 30 години затвор, заяви Следственият комитет.

Присъдите бяха издадени, откакто във вторник същият съд осъди на пожизнен затвор други трима пленени украински бойци.

Групи за отбрана на правата подлагат на критика Москва за провеждането на правосъдни процеси против пленени украински бойци, които се организират на окупирана украинска територия или в самата Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР