Русия е извършила вчера изпитание на ракета за поразяване на

...
Русия е извършила вчера изпитание на ракета за поразяване на
Коментари Харесай

САЩ с данни, че Русия е изпитала ракета за поразяване на сателити

Русия е направила през вчерашния ден тестване на ракета за поразяване на спътници, заяви пресслужбата на американската военно командване и сподели, че това е образец за заканите, пред които са изправени Съединени американски щати в Космоса, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Изпитанието е осъществено в миг, когато публични представители декларират, че Космосът ще стане все по-важна сфера за защитата. Съединени американски щати и други страни, като Русия и Китай, ускоряват отбранителните си старания в ниска околоземна орбита и покрай Луната.

Експерти споделят, че антисателитните оръжия, които раздробяват задачите си, са рискови за галактическото пространство, тъй като се основават облаци от парчета, които могат да се сблъскат с други обекти и това евентуално да докара до верижна реакция на поява на осколки в околоземната орбита.

" Съединени американски щати са подготвени и решени да дадат отпор на експанзия и да защитят нацията, съдружниците ни и американските ползи от враждебни дейности в Космоса ", сподели в изказване военачалник Джон Реймънд, началник на Космическото командване на Съединени американски щати.

Реймънд добави, че тестването е доказателство за " лицемерната поддръжка от Русия на предложенията за надзор на въоръженията в Космоса..., до момента в който явно тя няма желание да стопира стратегиите си за въоръжаване в галактическата сфера ".

Изпитанието съгласно анализатори е осъществено с новата съветска антисателитна ракета от клас " Нудол ", изстреляна от космодрума в Плисецк, намиращ се на 800 километра от Москва.

Американската войска доста разчита на спътници за управление на интервенции на терен, ръководство на муниции с лазерно ориентиране и за следене на изстрелване на ракети и придвижване на войски, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР