Общината щяла да обжалва Разпореждане № 5390/16.05.2024 г. на АССГ.

...
Общината щяла да обжалва Разпореждане № 5390/16.05.2024 г. на АССГ.
Коментари Харесай

Диана Русинова: Не ми е ясно как в Общината ще си изфабрикуват документите, които им липсват

„ Общината щяла да апелира Разпореждане № 5390/16.05.2024 година на АССГ. Тяхно право е, единствено че с тази тъжба нито ще защитят интереса на жителите, нито ще трансформират обстоятелството, че са направили незаконосъобразни дейности. Кметът Терзиев, очаквал Върховен административен съд да се произнесе също толкоз бързо, колкото и АССГ. По принцип процедурите по член 250 от Административнопроцесуален кодекс са със съкратени периоди, само че очевидно не е имало кой да му го изясни това на градоначалника. Не ми е ясно и по какъв начин ще си изфабрикуват документите, които им липсват или по какъв начин ще обяснят, че едвам на 02.05.2024 година са упълномощили " по неотложност " проектирането на тази организация на придвижването, а започнаха да я извършват на 27.04.2024 година “

Това написа в профила си във Facebook Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя подсети, че един общински консултант и зам.-кметът по превоза надали не се кълняха, че всичко им било в съгласие, а се оказва, че то даже не е било проектирано.

„ Оказва се, че София няма и общоприет проект за организация на придвижването, а това значи, че всичко което се прави сега е тотално незаконосъобразно. Най-силният мотив на общината е забележете мнение от „ Велоеволюция “, за което съдът заключава, че е „ отвън предмета на разногласието “. Другият „ мощен “ документ на Следствен отдел към окръжна прокуратура е „ Програма за развиване на велосипедния превоз на територията на Столична община от 2016 година - 2019 г “., които също се оказват „ отвън предмета на разногласието и с изминал период на годност “. С други думи очевидно от Столична считат, че писаниците на това съдружие са над законите и разпоредбите в България “, добавя тя.

„ Изобщо няма да разясня Решение № 453/12.07.2018 година на СОС, което е " отвън предмета на разногласието, касае изместване на трамвайни линии във връзка във връзка със строителството на 9-та метростанция ", което въобще не разбирам за какво са го приложили. С две думи все „ мощни “ и „ солидни “ доказателства са показали от екипа на кмета “, разяснява още Русинова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР