Израел си е върнал телата на Шани Лук, Амит Бускила

...
Израел си е върнал телата на Шани Лук, Амит Бускила
Коментари Харесай

Израел си върна телата на трима души, убити от Хамас на музикални...

Израел си е върнал телата на Шани Лук, Амит Бускила и Ицхак Гелернтер. Тримата бяха отвлечени от терористите на Хамас на 7 октомври от музикалния фестивал " Нова " дружно с още стотици израелски жители.

Израелският боен представител Даниел Хагари съобщи, че тримата са били разпознати и уточни, че те са починали още при офанзивата по време на музикалния фестивал " Нова " кибуца Реим на 7 октомври, а телата им са били отнесени в Ивицата Газа, съобщи БНР.

 

" Изразяваме надълбоко състрадание на фамилиите в този сложен миг. Камък върху камък няма да остане. Ще създадем всичко допустимо, с цел да открием заложниците и да ги приберем ", добави Хагари.

 

Тленните остатъци са били открити при среднощна интервенция, подхваната след получени сведения от " разпити на терористи ".

 

Още в края на октомври майката на 23-годишната немска студентка Шани Лук разгласи, че щерка й е починала. Тя бе отвлечена от Израел при офанзивата на терористите на 7 октомври. Видео с полуголото й тяло, захвърлено в джип, към който ликуват екстремистите, бе публикувано още в деня на нападението. Ужасяващи фрагменти в интернет пространството посочваха безчовечен гаври с тялото на момичето. Твърди се, че е била изнасилена неведнъж, а главата ѝ е била отсечен от бойците на Хамас. В фрагментите на мъже, ликуващи над голото мъртво тяло на момичето, се виждаха и деца - момчета, празнуващи гибелта ѝ в не по-малка степен. 

В Ивицата Газа не престават боевете на север - при Джабалия. Според очевидци, израелските сили нападат с танкове и самолети жилищни региони и унищожават с булдозери къщи и магазини по пътя си. Продължава израелската интервенция и в южната част на анклава, в региона на Рафах, като към този момент повече от 600 хиляди палестинци са напуснали града. 

 

Палестински войник е бил погубен, а други осем души са били ранени при израелска въздушна офанзива в бежанския лагер " Дженин " в окупирания Западен бряг. Поразен е комплекс, който се е употребявал за действен център от палестинските бойци.

 

ФрогНюз

Shani Louk, Amit Buskila and Yitzhak Gelernter were kidnapped and murdered by Hamas terrorists on October 7 from the Nova Music Festival.

Overnight, our troops recovered their bodies and brought them back home to Israel.

We will continue operating to bring all of our hostages…
— Israel Defense Forces (@IDF)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР