Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм

...
Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм
Коментари Харесай

Министър Милошев: На родното Черноморие си идват достатъчно българи, но кадрите си остават проблем

Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в изискванията на огромна конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, само че нашия туристически артикул има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата страст, тук е прелестно. Българите са добре пристигнали на нашето Черноморие. Това съобщи в ефира на bTV от к.к. „ Слънчев бряг “ служебният министър на туризма Евтим Милошев, който през вчерашния ден даде алегорично начало на новия летен сезон у нас.

Освен българите, отрасловият министър уточни, че най-вече летовници чакаме от Румъния, Полша, Англия, Чехия, Германия и даже Израел, макар спора в Близкия изток.

Относно това какви цени да чакаме по родното море тази година министър Милошев акцентира, че това е въпрос на комерсиална политика и няма по какъв начин страната да се меси или да постанова регулация.

Той обаче открои главният проблем за сектора, който си остава острата липса на фрагменти.

Огромният проблем с фрагментите си остава. Това че пазарът ни има потребност от служащи от трети страни не е каприз, а нужда, разясни министърът на туризма.

В умозаключение уточни, че водата ни е чиста и моли да спрем „ да си измисляме проблеми, които не съществуват “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР