Изборите в Южна Африка ще покажат доколко страната е изтощена

...
Изборите в Южна Африка ще покажат доколко страната е изтощена
Коментари Харесай

Южна Африка се готви за най-оспорваните избори след края на апартейда

Изборите в Южна Африка ще покажат до каква степен страната е изтощена от ръководещата партия Африкански народен конгрес, която е на власт от 30 години. Президентът Сирил Рамафоса и ръководещата партия се борят да запазят парламентарното си болшинство. Но изследванията предвиждат, че партията евентуално ще получи по-малко от 50 % на изборите на 29 май.
За страдание обединенията са наложени на политическите партии от гласоподавателите и на тях не им остава различен избор, с изключение на да си сътрудничат и да работят дружно.
доктор Леви Нду, политически анализатор

Изборите ще дефинират състава на националния и провинциалния законодателен орган. Малко над 27 милиона души са регистрирани да гласоподават на едвам седмите демократични избори в страната след премахването на апартейда. За присъединяване във вота са регистрирани 70 политически партии. Президентът е водачът на партията и лицето на нейната акция. Основната съпротива е центристкият Демократичен алианс. Той е сключил съглашение с някои по-малки партии с вярата, че общият им избор може да принуди АНК да напусне изцяло държавното управление. Крайнолявата партия „ Борци за икономическа независимост “ е третата по величина партия, ръководена от Джулиъс Малема, някогашен юношески водач на АНК. На последните национални избори Демократичният алианс завоюва 20 %, а Борци за икономическа независимост - 10 %. А Африканският народен конгрес е спечелил 62%.
Многото разнообразни партии принуждават Африкански народен конгрес да работи по-усилено. Другите партии, които желаят да поемат ръководството са принудени да са по-добри. Това също по този начин предизвиква елементарните жители да отидат и да вземат участие в изборите, тъй като знаят, че в случай че не вземат участие, техните партии може да не съумеят да се оправят.
Д-р Леви Нду, политически анализатор

Други значими предизборни проблеми са високият % на насилствена престъпност, множеството корупционни кавги и безработицата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР