Санитарната зона“ трябва да се простира на 300 км навътре

...
Санитарната зона“ трябва да се простира на 300 км навътре
Коментари Харесай

В Русия: Санитарната зона“ трябва да достигне 300 км навътре в територията на Украйна

Санитарната зона “ би трябвало да се простира на 300 км във вътрешността в територията на Украйна поради, обсега на далекобойните оръжия, с които разполага Киев. Това мнение изрази в диалог с ТАСС военният анализатор, основен редактор на сп. " Национална защита " Игор Коротченко.

„ В идеалния случай това би трябвало да е зона, свободна от разполагане на въоръжените сили на Украйна, а дълбочината ѝ от съветските граници, в това число границите на новите съставни единици на Руската федерация, би трябвало да бъде такава, че да изключва офанзиви от там на американски и френско-британски оръжия с огромен обхват. Съответно, в случай че приемем обсега на ракетната система ATACMS във версията за отдалечен удар на 300 км, тогава 300 км напред зоната би трябвало да бъде под контрола на въоръжените сили на Русия “, сподели той.

Анализаторът добави, че става дума за „ идеални разновидности “, отбелязвайки, че врагът оказва „ упорита опозиция “, само че от военно-политическа позиция поставената задача би трябвало да се основава точно на тези правила за основаване на „ санитарна зона. ”

В петък съветският президент Владимир Путин означи, че Русия е принудена да сътвори „ санитарна зона “ заради обстрел от украинските въоръжени сили на Белгородска област, заради което умират цивилни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР