Напълно възможно е до края на годината Австрия да вдигне

...
Напълно възможно е до края на годината Австрия да вдигне
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: Ветото за сухопътен Шенген за България е по-скоро зов за помощ

„ Напълно допустимо е до края на годината Австрия да вдигне ветото, наложено на България и Румъния за сухопътния Шенген “.Това съобщи някогашният австрийски канцлер Волфганг Шусел в изявление за БНР.

" Австрийското несъгласие не е ориентирано против България и Румъния, а е по-скоро вик за помощ, тъй като системата Шенген не работи. Влязоха хиляди незаконни мигранти – първо през Балканите, в този момент към този момент по-скоро през Средиземно море, които минават вътрешните граници, без да бъдат арестувани или регистрирани, и се откриват в Австрия, Германия или Нидерландия. Във Виена всеки ден идват нови и нови мигранти в границите на по този начин нареченото " събиране на фамилии ". Т.е. в този момент идват роднините на мигрантите, които са съумели да стигнат до Австрия. Всяка седмица единствено във Виена идват 300-400 души, най-вече дами и деца. Как да се погрижим за тях, като не ни стигат учителите, детските градини и средствата за обществено подкрепяне? “, сподели Шусел.

„ При променената миграционна конюнктура в Европа Шенген не работи. Новият пакт за миграцията и убежището е ново начало. Надявам се, че в Европа ще настъпи смяна. А вследствие на това имам вяра, че в края на годината България и Румъния ще влязат в Шенгенското пространство и по суша ", добави някогашният канцлер.

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер също означи позитивния резултат от засилените ограничения за приемане на леговище в Австрия и инспекциите по границите.

" Контрабандистите към този момент заобикалят Австрия ", добави той./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР