Испанското Министерство на външните работи потвърди, че при нападението са

...
Испанското Министерство на външните работи потвърди, че при нападението са
Коментари Харесай

Застреляха трима испански туристи в Афганистан

Испанското Министерство на външните работи удостовери, че при нападението са починали трима испански жители, а минимум един е ранен. Премиерът Педро Санчес съобщи в обява в обществената мрежа " Екс ", че те са били туристи, и добави, че е " покъртен " от новината.

На мястото са задържани четирима души. Бамиан е привлекателен регион за туристи. Води се следствие, сподели представителят на талибаните, представен от Асошиейтед прес. Засега никой не е поел отговорност за осъществената късно нощес офанзива.

Според представител на Министерството на вътрешните работи на талибаните са били ранени още седем души, в това число четирима непознати жители. Той не разкри повече детайлности, нито националността на чужденците.

Талибаните взеха властта в Афганистан през август 2021 година, до момента в който Съединени американски щати и НАТО се намираха в последните седмици от изтеглянето си оттова след 20-годишна война.

За нападението най-вероятно ще бъде упрекнато афганистанското отклонение на групировката " Ислямска страна ", която е съперник на талибаните, отбелязва Асошиейтед прес. Бойците на " Ислямска страна " направиха десетки набези против учебни заведения, лечебни заведения, джамии и региони, обитаеми с представители на шиитското малцинство.

Провинция Бамиан е може би най-известна с двете големи скулптури на Буда, изсечени в канара сред 4. и 6. век, които талибаните унищожиха при започване на 2001 година по апел на Ал Кайда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР