Руският президент Владимир Путин намекна, че Москва няма да се

...
Руският президент Владимир Путин намекна, че Москва няма да се
Коментари Харесай

Путин отсвири призивите на Макрон за мирни Олимпийски игри

Руският президент Владимир Путин загатна, че Москва няма да се съобрази с апелите за преустановяване на огъня в Украйна по време на Летните олимпийски игри.

Президентът дефинира като " незаслужено " отношението към съветските спортисти, оповестиха държавните медии.

Запитан по време на визитата си в Китай дали поддържа концепцията на френския президент Еманюел Макрон за световно „ олимпийско помирение “, Путин отговори: „ Мисля, че тези олимпийски правила, в това число „ олимпийското помирение “, са доста верни, само че днешните интернационалните спортни чиновници сами не съблюдават правилата на Олимпийската харта “ ".

Той упрекна спортните организации, че „ не разрешават на нашите спортисти да се показват на игрите с нашето знаме, байрак и нашата национална музика, нашия химн “.

„ Те правят нарушавания против нас, а в това време изискват осъществяване от наша страна. Скъпи другари: по този метод няма да стигнем надалеч. Никой в никакъв случай не е стигал до съглашение по този метод ", сподели Путин.

Френският президент Еманюел Макрон през днешния ден удостовери концепцията си за „ олимпийско помирение, тъй че Русия да приключи сегашните си интервенции “ в Украйна.

Русия възнамерява да организира конкурентно спортно събитие през септември, откакто не беше позволена да се състезава като нация на Олимпийските игри, дружно със съдружника си Беларус, поради експанзията против Украйна.

Миналата седмица Макрон благодари на китайския президент Си Дзинпин, че по време на Олимпийските игри в Париж е подкрепил концепцията за помирение във всички спорове, в това число в Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР