Русия бомбардира Украйна със забранено оръжие – същото, което е

...
Русия бомбардира Украйна със забранено оръжие – същото, което е
Коментари Харесай

Правят като в Сирия. С какво оръжие стреля Русия

Русия бомбардира Украйна със неразрешено оръжие – същото, което е употребила и в Сирия. До този извод стига Conflict Intelligence Team (CIT), която проучва военно-разузнавателна информация единствено на основата на снимков и видеоматериал от мястото на събитието.

По данни на Руслан Левиев, основател на CIT, до момента Русия е употребила против Украйна по този начин нареченото оръжие с неизбирателно деяние. То е наречено по този начин в това число и поради невъзможността посредством него да се нанесе точно мечтаното проваляне, споделя той.

Това е оръжие, при което е на практика невероятно да се вземе на прицел тъкмо избрана цел, нито да се заложи тъкмо избран периметър на вредата. Повечето от тези оръжия са неразрешени за потребление от за избрани стандартни оръжия. Текстът влиза в действие през 1982 година

Отделно от конвенциите, които категорично не разрешават използването на тъкмо несъмнено оръжие, съществуват и нормите на интернационалното филантропично право, които не позволяват използването на принуждение против цивилно население по време на въоръжен спор.

Русия атакува Украйна на 24 февруари. За 10 дни войната създаде милион и половина бежанци, взе хиляди жертви и унищожи стотици здания в жилищни квартали.

Ето какви муниции до този миг са открити като употребявани от Русия в Украйна:
Осколочно-фугасни авиационни бомби . Обикновено се употребяват против обекти на бойната техника, военно-промишлени обекти и жива мощ. Това са най-силно поразяващите авиационни бомби. Осколочно-фугасни запалителни бомби . Запалителните снаряди са неразрешени за потребление против цивилно население от към конвенцията от 1982 година Касетъчни муниции . Това е бомба или ракета, която се състои от голям брой дребни експлозиви. Те се възпламеняват при удар, като се разпръсват върху огромен регион. Боеприпасите, които не съумяват да избухнат, трансформират земята, на която са паднали, в минно поле, тъй като могат да се взривят при досег или даже при смяна на времето. Използването им е неразрешено от през 2008, само че Русия не е подписала документа.
Левиев твърди, че последното им изобретение към момента не е съветвано с интернационалните специалисти - това е използването на запалителните бомби. Но в случай че и то се удостовери, изводът ще бъде в това, че Русия ползва в Украйна унищожителната мощ, която е употребила в Сирия.

Последният запалим снаряд, който CIT са разкрили, е ОФЗАБ-500.

CIT бяха първите, които предизвестиха за извънредно скупчване на съветска военна техника до Украйна, като се осланяха единствено на любителски фотоси, правени на земята. Тяхното предизвестие пристигна още през лятото на 2021 година

Процесът, в който те разпознават обещано оръжие, е дълъг – първо екипът се убеждава кой е създателят на изображението, ревизира региона, в който е правена фотографията и възможното съществуване на монтаж в нея, по-късно пристъпва към видео и снимков разбор, а в случай че открие нещо същински изненадващо, се съветва с други експерти, преди да разгласи резултата.

Такова "изненадващо " нещо се е оказал огромният избор на оръжие с неизбирателно деяние, употребявано против жилищни региони.

По думите на Левиев главните им изображения са от северните елементи на Украйна. Той дава за образец Харков, чийто обстрел се излъчва по десетки малките екрани. Кадрите нормално съдържат мощна детонация, последвана от "отскачане на по-малки снаряди, които се сипят като дъжд ". Това са касетъчни бомби, сподели той.

"Харков наподобява на Сталинград от времето на Втората международна война ", твърди Сергей Чернов, който е ръководител на асоциацията на украинските области. Чернов добре познава региона, тъй като в продължение на 10 години е бил регионален шеф на Харков. Пред телевизия Current Time той споделя: „ Харков се изтрива от лицето на земята “.

По думите му в града има над 300 развалени или разрушени здания. Сред тях са жилищни блокове и детски градини.

Според CIT съветската войска е стреляла по Харков със следната разпозната техника:
Ракетите за залпов огън "Смерч " и "Град "  Руската система Тежката ракетна артилерийска система (ТОС-1), която е известна и под името „ Буратино “ . Това е взривно устройство с два избухливи снаряда, инсталирани върху танкове. Единият снаряд разпръсква прахуляк, разбъркан с О2, а вторият предизвиква детонацията. „ Буратино “ е употребена за първи път от Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан в края на 80-те години. Старата му версия разрешава поразяване на цел в радиус от 3 600 метра, а за новата радиусът е до 6 000 метра. Системата може да изстреля 24 ракети (30 за най-новата версия) от един танк. Тя е предопределена за заличаване на лека бронирана техника и здания.  Ракетната система ТОС-1, наричана още
Харков е вторият по величина град в Украйна с над 1,5 млн. поданици. Той е в източна Украйна, покрай съветската граница. По времето на Съюз на съветските социалистически републики той е трети в страната теоретичен и промишлен център, прочут и с производството на танкове. Днес в него има десетки музеи, университети и научни центрове.

Харков е „ град събрат “ с Варна.

По данни на източници от Пентагона Русия е разчитала да превземе града за един ден, още в самото начало на войната. Но на 12-ия ден от войната Харков все по този начин не е високомерен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР