Русе. Народните представители от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан

...
Русе. Народните представители от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан
Коментари Харесай

Русе: Народни представители от ГЕРБ и министър Бисер Петков посетиха новите дневни центрове за пълнолетни лица с увреждания и за деца в Ценово

Русе. Народните представители от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков посетиха през днешния ден Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална поддръжка за деца и фамилии. Те се обитават в една постройка в село Ценово. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
В събитието взеха присъединяване шефът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, ръководителят на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, кметът на Община Ценово доктор Петър Петров, кметове на кметства от цялата община.
„ Предоставянето на обществената услуга в Дневния център за възрастни хора с увреждания в с. Ценово стартира през 2013 година. Капацитетът на центъра е 10 консуматори, лица над 18 години с физически увреждания от Община Ценово, сподели кметът на общината, който показа положителните условия за живот там. В центъра се дават комплекс от обществени услуги, които основават условия за изцяло обслужване на потребителите денем, свързани със облекчаване на ежедневните, здравните, просветителните и рехабилитационни потребности, както и потребности от организация на свободното време и персонални контакти. Основната цел на плана е гарантиране право на живот на възрастни хора с увреждания от община Ценово посредством основаване на дневен център в с. Ценово “, сподели кметът Петров пред гостите.
„ Центърът за социална поддръжка /ЦОП/ в Ценово работи от 3 години “, уточни кметът. Депутатите и министърът се срещнаха с изискванията, в които живеят 20-те консуматори и личен състав от 4 души. Министър Петков оцени високо стореното по даване на обществената услуга, която е активност, финансирана от страната, и е ориентирана към деца и фамилии.
Бисер Петков и народните представители получиха информация за обществените услуги, предопределени за деца и фамилии за попречване изоставянето на деца и настаняването им в профилирани институции, предварителна защита на насилието и отпадане от учебно заведение, деинституализация и реинтеграция на деца, образование в умения за независим живот и обществена интеграция на деца от институции, консултиране и поддръжка на фамилии в риск, оценяване, образование и поддръжка на приемни родители и осиновители, консултиране и поддръжка на деца с поведенчески проблеми и прояви.
„ Работи се доста Центърът за социална поддръжка в община Ценово да усъвършенства качеството на живот на децата в фамилната и обществената среда, като даде качествени обществени услуги, които да дават отговор на потребностите и да са налични за всяко дете в риск и неговото семейство “, съобщи зам.-председателят на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание Светлана Ангелова в края на визитата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР