Румънската армия е изпратила искане до парламента за одобряване на

...
Румънската армия е изпратила искане до парламента за одобряване на
Коментари Харесай

Румънската армия иска да купи два хеликоптера H215M от Еърбъс за 150 млн. евро

Румънската войска е изпратила искане до Народното събрание за одобрение на покупка на два хеликоптера H215M със дарба за водене на бойни дейности на сушата на стойност 150 милиона евро от компанията Еърбъс, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки уеб страницата Хотнюз.

 

Искането на армията е стимулирано с новите условия на сигурността, както и с цялостното осъществяване на задачите и отговорностите на румънската войска в народен и интернационален проект.
 
В настояването се показва, че покупката ще способства за реализирането на задачите на програмата за промяна на армията на Румъния до 2040 година

 

" По този метод посредством придобиването на хеликоптери с наземни бойни качества ще се обезпечи военно съоръжение и оръжейни системи, които ще покачат ударните качества на нашите лични и съюзническите сили, създавайки опция за бързи и съответни реакции на актуалните евентуални закани ", се показва в известие на министерството на защитата.

 

Анализът, осъществен министерството, е посочил, че оптималният вид за реализиране на дарба за водене на бойни дейности на сушата (Anti-Surface Warfare-ASuW) се обезпечава от хеликоптерите H215M.

 

Предвижда се покупката да бъде инициирана през актуалната година, а цената й без Данък добавена стойност се прави оценка на 150 милиона евро.
 
Хотнюз отбелязва, че компанията Еърбъс е разкрила фабрика в окръг Брашов още през 2016 година и от този момент продължава да чака поръчка от румънската войска, която по този начин и не е пристигнала.

 

Фабриката в град Гимбав, открита през 2016 година, трябваше да създава хеликоптери H215 и военния им вид H215M. Оттогава Еърбъс чака Румъния да контракти най-малко един първи транш от минимум 16 хеликоптера H215M Super Puma, считани за правоприемник на по-старите IAR 330 PUMA, които се употребяват от румънските военновъздушни сили от над 40 години, показва уеб сайтът.

 

Вчера се състоя съвещание на Върховния съвет за национална защита (ВСНО), на който беше утвърдена актуализация на програмата за развиване и съоръжение на армията до 2040 година

 

" В подтекста на решението за обособяване на 2,5 % от Брутният вътрешен продукт за защита, считано от 2023 година, членовете на ВСНО стигнаха до заключението, че са налице всички предпоставки за основаване на конструкция на въоръжените сили с високи бойни качества, оборудвана със модерна техника, оперативно съвместима с тази на нашите съдружници, способна да се разгърне бързо на националната територия или в поддръжка на нашите съдружници, самоподдържаща се и с многоизмерни средства за отбрана, с гъвкава и ефикасна система за командване и ръководство ", се отбелязва в прессъобщение, представено от Аджерпрес.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР