Ролан Гарос достигна своята кулминация. Днес на „Филип Шатрие“ ще

...
Ролан Гарос достигна своята кулминация. Днес на „Филип Шатрие“ ще
Коментари Харесай

Надал и Рууд в битка за „Купата на мускетарите“: Коментирайте днешните мачове


Ролан Гарос доближи своята кулминационна точка. Днес на „Филип Шатрие“ ще излязат двама играчи, които биха могли да бъдат разказани като „учител и ученик“. Един от тях ще играе на първия си край на шампионат от Големия шлем, до момента в който другият е рекордьор по „мейджър“ титли и за него тези мачове от дълго време са нещо всекидневно.

От едната страна на мрежата ще бъде носителят на 13 трофеи в шампионата Рафаел Надал. След Мастърс шампионата в Рим присъединяване на международния №5 във френската столица не бе по никакъв начин несъмнено, само че той за следващ път сподели за какво е считан за най-непримиримия гладиатор в тениса.

Пътят му към финала стартира с победи против Джордан Томпсън и Корентен Муте, след което испанецът отстрани Ботик ван де Зандсхулп, Феликс Оже-Алиасим, миналогодишния първенец Новак Джокович и Александър Зверев. За Надал това ще бъде 14-и край на Ролан Гарос, като досега Матадора нито един път не е губил в заключителния конфликт на „Филип Шатрие“.

Последното затруднение сред Надал и негов нов успех на Ролан Гарос се споделя Каспър Рууд. Световният №8 продължава да покорява нови върхове в кариерата си и два месеца, откакто за пръв път игра на край на Мастърс шампионат, през днешния ден ще запише дебютния си мач за купа на Големия шлем.

В първи кръг норвежецът победи локалния любим Жо-Вилфрид Цонга, а след това надви над Емил Руусувуори, Лоренцо Сонего, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Марин Чилич. Любопитното в тази ситуация е, че Рууд тренира в академията на Надал от 2018 година и неведнъж е описван като огромната горделивост на школата на Матадора.

До момента двамата не са играли един против различен, като това е първият случай от 2008 година насам, когато двама играчи записват дебютен дуел между тях на край на Големия шлем. При последния подобен случай Новак Джокович победи Жо-Вилфрид Цонга в мача за купата на Australian Open.

Мачът сред Рафаел Надал и Каспър Рууд е плануван за 16:00 ч.

Вижте коефициентите за Ролан Гарос на sesame.bg

Битката на „Филип Шатрие“ обаче не е единствената, която ще следим с интерес. Симон-Антони Иванов доближи до финала на ITF M15 шампионата в Будва, където ще се изправи против 474-ия в ранглистата Дамиен Венгер. Двубоят е плануван за 12:30 ч.

Коментирайте с нас всичко най-интересно. Не се толерира писането на политически мнения.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР