Родители на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи организират национален

...
Родители на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи организират национален
Коментари Харесай

Протестиращи срещу войната по пътищата настояват за спешни промени в Наказателния кодекс

Родители на починали пешеходци и потърпевши в произшествия провеждат народен митинг против войната по пътищата. Това е следващ митинг, откакто двама младежи изгубиха живота си на пешеходна пътека на столичния бул. " Сливница ". 

Хората упорстват за законодателни промени, предварителна защита, по-добра инфраструктура, строги наказания и присъди. През последната седмица - след тежката злополука, в София хората се събираха на място на случая в няколко следващи вечери. Те блокираха придвижването, с цел да се възпротивят против войната по пътищата. 

 

Ето какво съобщи пред Euronews Bulgaria уредникът на митинга Иван Спасов:

Тук са се събрали родственици и близки на починали от цяла България. Протестът е народен. Аз съм пристигнал да пазя правата на всички хора тук.

Предстои шествие до Орлов мост и затварянето му. След което ще отидем до постройката на Министерство на вътрешните работи да ги призовем да си правят работата.

Нашите претенции са за незабавни, незабавни промени в Наказателния кодекс – закононарушения, осъществени на пътя под влияние на опиати, алкохол и груби нарушавания на Закона за придвижване по пътищата да бъдат гледани като умишлени закононарушения, а не като неумишлени. Досега убийците се пускат след три месеца от ареста, те изчезват в множеството случаи, или получават условни присъди. И децата на тези хора са в гроба.

Ако не ни чуят до другата седмица политиците и няма незабавни промени, започваме всяка неделя да затваряме – в 10 града са към този момент декларирали – съществени пътни артерии. Ако би трябвало, ще стартираме и гражданско непокорство.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР